75.YIL ZİYA GÖKALP İLKOKULUNDAN ULUSAL BİR PROJE
75.Yıl Ziya Gökalp İlkokulu Okul müdürü Kartal TEKİN tarafından yazılan ve Pandemi süresince yüz yüze eğitimden uzak kalan ilkokul öğrencilerine yönelik olarak "EVDE KAL SPORLA KAL" temasıyla evlerinde ebeveynlerinin kontrolünde spor yapmalarını sağlamak amacıyla Ulusal Destek Birimi tarafından kabul edilen e-twinning projesine ilgi her geçen gün giderek artıyor.



Yalova 700.Yıl Osmangazi İlkokulu’nun da kurucu ortağı olduğu projeye  İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa gibi bir çok ilde bulunan okullar ve öğretmenler katılıyor.

Haziran ayının sonunda tamamlanması planlanan projede çocuklar öğretmenlerinin uzaktan eğitim araçları ile yönlendirmeleri sonucunda ebeveynlerinin kontrolünde projede belirlenen sportif etkinlikleri gerçekleştiriyorlar ve bunları birbirleriyle paylaşıyorlar.

Proje kurucusu ve yazarı 75.Yıl Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Kartal TEKİN,"Proje sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenlerimizle birlikte hareket ederek çocuklarımıza sağlıklı olmak için hareket etmenin önemini anlatan aktiviteler yaptırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projeyi yazdıktan sonra ilimiz 700.Yıl Osmangazi İlkokulu müdürü arkadaşımız Sebahattin ŞAVKLIYILDIZ İle paylaştım. Kurucu ortak olma teklifimi kabul etti ve projeyi Ulusal Destek birimimize gönderdik. Projemizin incelemesi tamamlanıp onayı alınmasıyla birlikte hemen projemizi uluslararası  e-twinning portalında paylaşınca büyük ilgi gördük. Halen uluslararası bu platforma da bu konuda devam eden tek proje olduğumuzu görmek ayrıca gururlandırıyor ve bir eksiği Türkiye’den tamamladığımız için mutluluğumuzu katlıyor. Bu tür projeleri genelde öğretmenler yazar. Yalova’da belki de ilk defa proje yazıp projesi onaylanan bir okul müdürü olarak örnek olmak da açıkçası gurur verici. Projeye katılan tüm öğretmen arkadaşlarımıza,öğrencilerimize ve projeye destek veren tüm öğrenci velilerimize teşekkür ediyoruz. Pandemi, evde kalsak da sporla kalmamıza engel olmadı." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.