ADD Yalova Şubesi'nden Çalışma ve Yer Değişikliği Süreciyle ilgili açıklama

Atatürkçü Düşünce Derneği pandemi dönemi çalışmaları ve gündemde olan derneğimizin yer değiştirmesi hakkında üyelerimizi ve Yalovalı tüm hemşerilerimizi bilgilendirmek istedik…

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde, hepimizin malumu olduğu üzere İç İşleri Bakanlığı’nca dernek faaliyetleri kısıtlandı. Bu sebeple tüm projelerimizi hazırlamamıza karşın, kısıtlamaların bitmesini müteakip hayata geçirmek üzere ertelemek durumunda kaldık.

Buna karşın, 2020 yaz döneminde kısıtlamaların hafiflemesi ile Atatürk’ün Yalova’mıza ilk kez gelişi olan 19 Ağustos günü anması, 30 Ağustos, 29 Ekim ve 10 Kasım resmi törenlerine katılma gibi etkinliklerimizi gerçekleştirdik. 10 Kasım anma töreninde devlet protokolü haricinde, anıta çelenk koyan tek dernek olarak da, derneğimizi ve üyelerimizi temsil ettik.

Pandemi dönemi kısıtlamaları süreci tekrar başladığında, anma etkinlikleri ve faaliyetlerimizi ancak sosyal medya üzerinden gerçekleştirebilme imkânı bulduk. Geniş katılımlı toplantı ve ziyaretler kısıtlamalar sebebi ile gerçekleşemezken, önceden randevulu ve kişi sayısı kısıtlamalı olarak birçok siyasi parti ve STK yönetimlerini ağırladık.

Pandemi dönemi sürecinde tüm üyelerimizi merkezi mesaj sistemi ile bilgilendirdikten sonra, derneğimizi her gün açık tutmayıp, randevu usulü ile çalışmalarını gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de randevulu çalışma sistemini devam ettireceğiz.

Hepimizin malumu olan Yalova Belediye Binasının deprem dayanıklılığı raporları sonucu güçlendirme veya yıkılma sürecine gireceği ve birimleri kendi mülklerine taşıma kararı ile Yalova Belediyesi; tüm kiracılarını bu yenilenme süreci boyunca çıkartma kararı aldı.

Bu süreç hakkında bilgilendirme yapmam gerekirse; ilk önce Yalova Belediyesi gerekli merciler ve ardından Yalova Belediyesi Başkan Vekili sayın Mustafa Tutuk ile görüşmemiz, ardından ilgili başkan yardımcısı ve birim müdürleri ile istişarelerimiz sonucunda; Atatürkçü Düşünce Derneği’ni mağdur etmeden, bu geçici süreçte eşya taşınması, eşyaların muhafazası, yine randevulu olacak toplantı ve görüşmelerimiz için mekân sağlanması gibi hizmetler belediye tarafından temin edildi.

Yalova Belediyesi yıkım ya da güçlendirme işi tahminlerin ötesinde uzayacak olduğu takdirde, derneğimizin yeni bir yer bulması gerekeceğinden, belediye ile yaptığımız görüşmelerde yeni dernek merkezi bulunmasında da belediyenin destek vereceği konusunda mutabık kalındı.

Tüm süreç; Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkezi bilgisi ve onayı ile gerçekleşmiş olup, belediye binasının durumu ve insan hayatını etkileyecek zaruri bir gerekçe olduğu için, taraflarca anlayışla karşılanmış ve hiçbir taraf mağdur edilmemiştir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi bu süreçte de her zaman olduğu gibi aktiftir ve çalışmalarına devam edecektir. Tüm görüşme ve etkinlikler randevu sistemi ile gerçekleşmeye devam edecek olup, üyelerimizin ve tüm Yalovalıların desteği ile bu pandemi dönemi ve yeni dernek merkezimizde daha güçlü ve daha aktif olarak Atatürkçü düşünce yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.

Bu süreçte Atatürkçü Düşünce Derneği’ni mağdur etmeyen ve desteklerini esirgemeyen Yalova Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa Tutuk ve ilgili birim müdürlerimize teşekkür ediyoruz.

M. Zeynep Dağdevirenoğlu
Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şube Başkanı

Anahtar Kelimeler:
ADD Yalova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.