Ahmet Özsümer: Kararı mahkemeye taşıyoruz

DP Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer yaptığı açıklamada,”4 Eylül 2020 tarihinde yapılan Yalova İl Genel Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı dördüncü birleşiminde, meclis gündeminden düşürülen, Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB ile Yalova Gemi İhtisas OSB birleşme teklifi, dolaylı olarak dün yapılan İl Genel Meclisinde yapılan toplantıda tekrar görüşülerek karma OSB’nin Yalova da kurulmasına kapı aralandı.” dedi.

Ahmet Özsümer şöyle devam etti:

“11’i AK Parti, 6’sı CHP’li ve 1’i de MHP’den oluşan toplam 18 üyeli İl Genel Meclisinde AK Partili ve MHP’li İl Genel Meclis üyelerinin ”EVET” oyu ile kabul edilirken CHP’li 6 üye “RED” edip bu kararın Yalova’ya ihanet olacağını söylediler.

Yalova İl Özel İdaresinin %18 katılım payı ile ortağı olduğu Yalova Avrasya Giyim İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Karma OSB olmasına kapı aralama kararına tepkimiz devam edecektir.

Yalova Halkının aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değil. Yalova’nın geleceğine dinamit koymaktır. Bu kara imza atanlar torunlarına ne söyleyecekler?

Aylardır ayağa pas ile top dolaştıran Meclis, son güne öteledikleri karma OSB kararını, son dakika golü ile onayladı. Yalova’nın aklıyla, sağlığıyla dalga geçmeyin.

Şartlı meclis kararı olmaz. İki ihtisas OSB birleşirse bizim payımız ne olacak diye Meclis kararı alamazsınız! Neye göre ortak oldunuz? Ortaklığınızın bulunmadığı bir OSB’de nasıl pay sahibi oluyorsunuz?

YETKİNİZ YOK, KARAR ALDINIZ!

Yetkinin Bakanlıkta olduğu bir konuyu, hangi kanuna dayanarak gündeme aldınız?

NACE kodlarına göre gelecek olan sektörleri biz belirleyeceğiz demişler de, Karma OSB hayata geçtiğinde hisseniz kalmayacak, zaten bu kodlamaya göre birleştirmek istediğiniz OSB’den bir olan Gemicilik sektörü NACE’ye göre tehlikeli sınıfta.

Kapısının önünden geçemeyeceksiniz!

“EVET” ile % 12’lik paya, Yalova’nın kapılarını kirli sanayiye açamazsanız. OSB’ler faaliyete girdikten sonra ne Özel İdare, ne de Ticaret Odaları kalmayacak. Onların hisseleri sembolik olup, sadece kuruluş aşamasında var.

KAPISINDAN GİREMEYECEKLER, FARKINDA DEĞİLLER!

İl Genel Meclisinin iki OSB’den bir tanesinde % 18 hissesi varken ve bu hisse kuruluş aşamasının ötesine geçmeyecekken, ayrıca diğer OSB’de hissesi olmamasına rağmen, birleşme halinde % 12’lik bir hisse almak şartıyla razıyız demeleri hukuka aykırıdır. Bu kararla Yalova adına Karma OSB’nin önünü açma çabaları yargıdan dönecektir. Bir Yalovalı olarak, bu Meclis kararını yargıya taşımak görevim olacaktır.”

Anahtar Kelimeler:
Ahmet ÖzsümerYalova OSB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.