Ahmet Özsümer sordu: Safran ve Koru deresi neden durdu?

DP Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer yaptığı açıklamada,"Sel felaketi yaşadığımız şu günlerde, duyuyoruz ki Koru Belediyesinin talebi olmasına rağmen dere ıslahı durmuş yüklenici firma bölgeden çekilmiş. Karadeniz sahillerinde halen sel felaketi yaşanırken, aynı durumun Yalova’da yaşanmasını istemiyoruz." dedi.

Özsümer,"04 Haziran 2017 de Koru beldesinde yaşanan sel felaketini tekrar yaşamak istemiyoruz. O zaman Allaha şükür can kaybımız olmadı ama çiçekçilerimiz milyonlarca lira zarara uğradı. Evlere günlerce girilemedi. Son 4 senede dünyanın iklimi daha çok değişti. Daha büyük felaketler yaşanabilir. Bu nedenle İlimizin 2 AK Parti milletvekiline sesleniyorum. Daha ne bekliyorsunuz?" dedi.

"Vali Konağına ödenek var, dere ıslahına yok!" diyerek tepkisini gösteren Ahmet Özsümer,"Yerelde de AK Parti var. İktidarda da AK Parti var. Ağırlıklarını koyarak kesilen ödenekler bir an evvel yeniden tahsis edilmeli." dedi.

"Yıllardan beri şehrin ortasından geçen Safran deresi ıslah projesini bekliyor. Islah yapılamadığı için belediye haklı olarak ruhsat veremiyor" diyen Özsümer,"Arsa sahipleri ile anlaşma yapan müteahhitler işe başlayamadığı için maliyetleri yükseliyor. Safran deresi, ödenek yok bahanesiyle durduruluyor. Gelişme alanları olan bu bölgeler de vatandaş mağdur. Vekiller ağırlığını koymalı bu ıslah projelerine derhal başlanmalı." dedi.

Anahtar Kelimeler:
YalovaAhmet Özsümer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.