Alpan Solmaz'dan istifa açıklaması

29.03.2021 tarihinden beri Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ifa etmekteyim. Görev sürem boyunca Yalova’mıza elimden geldiği, gücümün yettiği kadar her türlü hizmeti verdim. Bu süreçte şahsımın temsil ettiği makama halel getirecek hiçbir faaliyet, işbirliği, düzensizlik, kamu malına zarar verecek davranışta bulunmadım.

10 Ağustos Perşembe günü kamuoyunun bildiği üzere Yalova Belediyesi Personel A.Ş.’ye bağlı, tarafıma tahsis edilen 34 GLJ 609 plakalı aracın karıştığı kaza sonrası taksirle ölümle sonuçlanan olayda söz konusu araç, kaza anında oğlum M. Aykut Solmaz tarafından bilgim dışında kullanılmaktaydı. Kaza sonrası oğlum M. Aykut Solmaz yaralıya ilk müdahaleyi yapmış ve ambulansı bizzat kendisi aramıştır. Fakat yaşanan talihsiz kaza sonrasında motosiklet sürücüsü Yalçın Pehlivan bizleri de derinden üzen bir sonuçla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Bizler ise acılı ailenin bu üzüntüsünü en derinden hissetmiş bulunmaktayız.

Söz konusu trafik kazası neticesinde oğlum M. Aykut Solmaz’ın Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturması yapılarak hakkında tutuklama kararı verilmiş ve tutuklanmıştır.

Yıllardır Yalova’da siyaset yapan biri olarak tarafıma tevdi edilen bütün görevleri gerek ailem gerek arkadaşlarım ve sevdiklerimden feragat ederek mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirmek için var gücümle elimden gelen gayreti gösterdim.

Takdir o dur ki; her insanın başına gelebilecek, gelmesi muhtemel olan trafik kazası, bu süreçte genç yaştaki oğlum M. Aykut Solmaz’ın da başına gelmiştir. Bizleri derinden sarsan ve üzen kaza sonrası kamuoyunda yaşanan bilgi kirliğinin önüne geçmek adına bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm.

Yaşanan bu talihsiz kazayı siyasi malzeme olarak kullanan ve bu olayı altı boş bir şekilde yandaş medya organlarına servis eden zavallıların gözlerindeki nefreti görebiliyorum. Bizler kadere inanan insanlar olarak hakla batılı ayırabilecek hata ile yanlışı kavrayabilecek kapasiteye sahibiz. Haberlerin servisi sırasında yaşanan talihsiz kaza ile ilgili senaryolar yazılmış ve kamuoyunda tarafıma ve çocuklarıma karşı bir linç girişimi başlatılmıştır. Buradan belirtmek isterim ki; PEHLİVAN ailesinin üzüntüsü ve acısını herkesten çok bir baba olarak ben yaşamış bulunmaktayım. Oğlum M.Aykut Solmaz’ın Taksirle Ölüme Neden olmasında ki acının arkasında kendilerine siyasi rant elde etmek isteyen haysiyetsiz insanlara söyleyecek bir sözüm var “Hayat hesaplarla değil, nasiplerle yaşanır.”..

Bizler SOLMAZ ailesi olarak PEHLİVAN ailesine en derin ve içten dileklerimiz ile başsağlığı diliyor, acılarına ortak olduğumuzu bildiriyoruz. Rabbim Merhum Yalçın Pehlivan’a rahmet etsin, mekânını Cennet eylesin inşallah. Kazada yaralanan Murat Türk’e ise acil şifalar diliyorum.

Sonuç olarak; Yaşanan bu süreç boyunca gerek çalıştığım Yalova Belediyesi Personel A.Ş.’ye gerek bağlı olduğum Yalova Belediyesi’ne zarar vermemek adına almış olduğum karar neticesinde Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden İSTİFA ediyorum.

Tüm KAMUOYUNA saygı ile duyurulur.

ALPAN SOLMAZ

Anahtar Kelimeler:
Alpan SolmazPersonel A.Ş.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.