Başkan Mustafa Tutuk: 42 milyon borç ödedik

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Güç Birliği Sağlıklı Yaşam Derneği’nin düzenlemiş olduğu etkinliğe katılarak açıklamalarda bulundu.

“Şeffaf Belediyecilik gereği mali yapımız hakkında da bilgiler paylaşmak istiyorum” diyen Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Göreve geldiğimiz 28 Şubat 2020 tarihinden bugüne esnafımıza 42 milyon ödeme gerçekleştirdik. Kendi öz kaynaklarımızla. 23 milyon lira icra dosyalarına ödeme gerçekleştirdik. 217 adet haciz işlemi vardı 117 tanesini kapattık. Hızla borçlarımızı ödüyoruz. Belediyeyi devir aldığımızda 1126 kişiye borcu vardı Yalova Belediyesi’nin 713 kişinin borcunu ödedik. Temizlik işçilerimizin yemek ücretleriyle, işçilerimizin ikramiyelerinin tamamını ödeyerek çalışanlarımızın hak ettiği ücretleri almalarını sağladık. Önümüzdeki yıllardan itibaren Yalova Belediyesi borçsuz bir belediye olarak adını duyuracak inşallah” dedi.

Etkinlikte yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Başkan Vekili Mustafa Tutuk şunları dile getirdi;

“Yalova’da değişim başladı. Bunu herkes görüyor hissediyor. Sizlerle bir iki projemizi paylaşmak istiyorum. Kentimizde sıfır atık projesini başlatıyoruz. Son derece modern, Marmara Bölgesine ve Ülkemize örnek bir proje hazırlıyoruz. 1 ay içerisinde bunu hayata geçirmiş olacağız. Çiftlikköy ile Yalova’yı sahilden bağlayabilmek için yıllardır açılamayan askeri kamp kısmı vardı. Burayı kullanamadığımız için bu alnın etrafını 1,5 km dolaşmak zorunda kalıyorduk. Ankara’da Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar ile görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bilgileri dahilinde bize 160 m sahil bandını açtılar. Bu konuda protokolümüzü imzaladık. Bu bize ne sağladı 20 km’lik bisiklet yolumuzu birbirine bağlamış oluyor. Çiftlikköy’den Üniversiteye kadar isteyen vatandaşlarımız kesintisiz olarak sahil bandımızdan ulaşım sağlayabilecekler. Balaban dere kenarından, sanayi sitesine kadar yürüyüş ve bisiklet yolu yapıyoruz. Safran deresi kenarına da Sanat Sokak’tan, TOKİ konutları sonuna kadar aynı şekilde yürüyüş ve bisiklet yolu inşa ediyoruz.”

Kentsel Dönüşüm Start Aldı

“1999’da büyük bir deprem yaşadık” diyen Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Geride kalan 21 yıllık süreçte kentsel dönüşüm anlamında girişim bunulmamıştı. Biz bu girişimi başlattık. Kentsel dönüşüm ofisini Gazipaşa Caddesi girişinde açtık. Bu ne anlama geliyor. Kentsel dönüşümü ada bazlı olarak başlatıyoruz. Bugüne kadar 6 katlı binalar yıkıldığında yerine 4 kat imar veriliyordu. Ada bazında anlaşma sağlandığı zaman tüm adaya 6 kat imar vereceğiz. Böylece depremde zarar görmüş 6 katlı binayı yıkarak, yerine depreme dayanıklı modern altında otoparkı olan, son derece güvenli binalara ilk adımı atmış bulunuyoruz. Bu bana göre 21 yıldır Yalova’da yapılamayan devrim niteliğinde bir başarıdır. Roman mahallemiz var. Oranın imar durumu riskli alan olduğu için imar durumu verilemiyor. Oradaki vatandaşlarımız yerlerini ne satabiliyor ne de güçlendirebiliyor. Bu alanın TOKİ’ye devrini gerçekleştirdik. TOKİ şu an buranın projelerini hazırlıyor. TOKİ görevlileri şu anda kentsel dönüşüm ofisinde vatandaşlarımız ile görüşmelere başladı. Bu alan için önümüzde hiçbir sıkıntı yok. 2021 ilk 6 ayında Roman vatandaşlarımızın yaşamış olduğu Bağlarbaşı Mahallemizde de 100 dönümlük kentsel dönüşümde gerçekleşmiş olacak” dedi.

Yalova’ya 113 Dönüm Millet Bahçesi Yapıyoruz

Millet bahçesinin yapımına başlanılacağını belirten Başkan Vekili Mustafa Tutuk sözlerini şöyle sürdürdü; “Eski üzüm bağının olduğu 113 dönüm olacak. İçerisinde en az betonun kullanılacağı, meyve ağaçlarının yer alacağı, çocuklarımızın gidip içerisinde meyve yiyebileceği örnek bir millet bahçesi olacak. İçinde gölet de yer alacak. 14 mahallemizde de spor tesisleri yapacağız. Yerlerini belirledik. Şuan ihale aşamasında önümüzdeki 6 ay içerisinde 14 mahallemize 14 spor tesisini kazandıracağız. Mevcut spor tesislerini de yeniliyoruz. Çocuk parklarımıza güvenliği arttırmak amacıyla kameralar takıyoruz. Örnek olarak Mahaçkale Parkına bir tane yerleştirdik. Kameralar emniyet birimleri ve zabıta ekiplerimizce izlenecek.”

Dere Islahları 2021 Yılında Başlayacak

“Dere ıslahları kentimizin kanayan yaralarından biri” diyen Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Dere ıslahlarının yapılması için gerekli desteği sayın Cumhurbaşkanımızdan aldık. Kent merkezimizden geçen 2 derenin de sözünü ve onayını aldık. İnşallah 2021 yılında dere ıslahları başlayacak” dedi.

Asfalt Çalışmaları Sürecek

Asfaltlama çalışmalarına hız verdiklerini belirten Mustafa Tutuk; “21 yıldır asfaltlanmayan Elmalık yolunu 2100 metreyi asfaltladık. Rögar kapaklarının kodlaması yapılıyor çizgilerini de çizerek güzel bir görünüme kavuşturacağız. İstanbul Caddesi esnaflarımızın yoğun talebi üzerine buranın da asfaltlamasını bitirdik. Hizmete açtık. Bu bölge de görsel çalışmalarımız olacak. Şu an çalışmalarımız Adnan Menderes Mahallesi Beyazıt Caddesinde üzerinde ve geçici çevre yolunda devam ediyor. %50’si tamamlandı. 1 hafta içerisinde tamamı bitecek. Asfaltlama çalışmalarımız şehrimizin ana arterlerinde aralıksız olarak devam edecek. Girne Caddesinde bulunan yüksek gerilim hatlarını 4 km boyunca yer altına alınıyor. Bu güzergahta da çalışmalarımız olacak” dedi.

42 Milyon Borç Ödedik

“Şeffaf Belediyecilik gereği mali yapımız hakkında da bilgiler paylaşmak istiyorum” diyen Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Göreve geldiğimiz 28 Şubat 2020 tarihinden bugüne esnafımıza 42 milyon ödeme gerçekleştirdik. Kendi öz kaynaklarımızla. 23 milyon lira icra dosyalarına ödeme gerçekleştirdik. 217 adet haciz işlemi vardı 117 tanesini kapattık. Hızla borçlarımızı ödüyoruz. Belediyeyi devir aldığımızda 1126 kişiye borcu vardı Yalova Belediyesi’nin 713 kişinin borcunu ödedik. Temizlik işçilerimizin yemek ücretleriyle, işçilerimizin ikramiyelerinin tamamını ödeyerek çalışanlarımızın hak ettiği ücretleri almalarını sağladık. Önümüzdeki yıllardan itibaren Yalova Belediyesi borçsuz bir belediye olarak adını duyuracak inşallah” ifadelerini kullandı.

30’dan Fazla Yeni Araç Aldık

Temizlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Mustafa Tutuk, firmanın ihalesini iptal ettiklerini çalışmaları kendi öz kaynaklarıyla sürdürdüklerini söyleyerek; “16 çöp kamyonu ve 15 diğer ekipmanlar olmak üzere 30’dan fazla araçla yeni araç aldık. Temizlik hizmetlerini kendi bünyemizde sürdüreceğiz. Temizlik konusunu fazlasıyla önemsiyoruz” dedi.

Eğitime Destek

Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu zorlu süreçte destek olmak adına 100 adet tablet alarak Milli Eğitim Müdürlüğüne verileceğini belirten Başkan Vekili Mustafa Tutuk, uzaktan eğitimin önemli olduğunu buna destek olacaklarını söyledi.

Çevre Yolu İhaleye Çıkıyor

Uzun yıllardır konuşulan ancak yapımına bir türlü başlanılamayan Çevre yolu projesini de başlattıklarını belirten Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Bu da önemli konulardan biri. Şehit Ömer Faydalı Bulvarı artık yükü kaldırmıyor. Şehir içi trafiğini rahatlatmak adına Çınarcık yolundan, Kadıköy ovasına oradan Hacımehmet ovasına ve oradan Bursa yoluna bağlanan çevre yolunun projesi karayolları tarafından tamamlandı. Karayolları tarafından ihale edilecek” ifadelerini kullandı.

TUTUK: BELEDİYEMİZİ BAĞIMSIZ DENETİME AÇACAĞIZ

Öte yandan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Bağımsız Denetçiler Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Derneğin düzenlemiş olduğu etkinliğe katılan Başkan Vekili Mustafa Tutuk, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Yalova Belediyesini bağımsız denetime açacaklarını söyledi.

Yalova Bağımsız Denetçiler Derneğinin eğitimlere katılanlar için düzenlemiş olduğu sertifika törenine katılan Başkan Vekili Mustafa Tutuk, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Yalova Belediyesi’ni bağımsız denetçilere açacaklarını belirten Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “2020 başında hiçte istemediğimiz bir olayla Yalova’nın ve belediyemizin adı gündeme geldi. Bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için şeffaf bir yönetim anlayışı ile kontrol edilebilir bir sistem oluşturmak arzusundayız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Yalova Belediyesi olarak şeffaflık ilkesini sadece söylemde bırakmayarak, belediyemizi denetime açık hale getiriyoruz. Yalova Belediyesi bundan sonra adli olaylarla değil yapmış olduğu örnek projelerle anılan bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.