Bora Tanaçan: Ülkemiz üzerine dönen oyunların farkında olmamız gerekmektedir

Ülkü Ocakları Yalova İl Başkanı Bora Tanaçan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında,“Türk İstiklal Mücadelesinin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, ebediyete intikalinin 82‘ inci yıl dönümünde rahmetle, şükranla anıyoruz. Bu yıl 10 Kasım‘da, işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru daha çok mesafe almamız gerektiğini ve ülkemiz üzerine dönen oyunların farkında olmamız gerekmektedir. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda bölgesinde ve dünyada üzerine planlar yapılan bir ülke haline gelmiştir.” dedi.

Başkan Bora Tanaçan açıklamasında,”Ülkemizin bugün içinde bulunduğu şartlar, O‘nun değerini bir kat daha arttırmaktadır. Onun fikirleri ve eserleri bizler var oldukça daima yaşayacaktır. Dünya tarihi birçok devlet adamı yetiştirmiştir. Her biri yaşadıkları dönem ile tanınır ve anılırlar. Ancak bir tek devlet adamı vardır ki, adı, yaşadığı yüzyılı aşmış ve dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Türk Ulusu olarak böyle bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hiçbir şey ile kıyaslanamaz.” dedi.

Bora Tanaçan,”Atatürk‘ün koyduğu ilkeler sayesinde bugün Türkiye‘nin çağdaş uygarlık seviyesinde olduğunu, bunu engellemeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı mücadelenin de sürdürüleceğine inancımız tamdır. Ulu Önder‘in yaşamı boyunca verdiği mücadelenin birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tutmuş, bugün Atatürk‘ü özlemle ve minnetle anmakla beraber, ilkelerine her zamankinden daha sımsıkı sarılmalıyız.

Bizler, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti‘ni ve Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatıp, Türkiye‘nin kalkınmasının yolunun, Atatürk‘ün düşünce ve ilkelerinden güç alınarak, O‘nun eserlerine, Cumhuriyet‘in bütün değer ve kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugünde sahip çıkılmasından geçtiğin bilincinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncülerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa kemal Atatürk‘ü ülkemizin geleceği için yaptıklarını daha iyi anlıyor, özlüyor; dava arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle anıyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.