AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in belediye meclisinden geçirmeye çalıştığı Revizyon İmar Planlarında kendi aile yakınlarına ait arsalarda kat artışı yaptığı iddia edildi.

Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’a konuşan bir CHP’li,"Başkan Numan Soyer’in oldubittiyle meclisten geçirmeye çalıştığı Revizyon İmar Planlarında aile yakınlarına ait yerlerde 2 kat olan imar iznini 4 kata çıkardığını tespit ettik. Başkan Numan Soyer çok açık bir şekilde yakınlarına ait yerlerde imar değişiklikleri yaparak yakınlarına rant sağlamaya çalışıyor üstelik kat artışı yapmaya çalıştığı yer heyelanlı bölgenin hemen yanında ve kaygan zeminde! Biz CHP olarak şaibeli gözüken bu planlara onay vermeyeceğiz ama birileri bazı vatandaşlarla bizi karşı karşıya getirip aklı sıra bize baskı yapıp imar planlarını meclisten geçirmeye çalışıyor! Görüştüğümüz bazı vatandaşlara gerçeği anlatınca “Bize böyle demediler, biz böyle olduğunu bilmiyorduk...” diyerek bize hak veriyorlar. Ne olduğu belli olmayan ve birilerine rant sağlayan bu imar planlarına CHP olarak hayır diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Çınarcık Belediyesi son yerel seçimlerde 16 oy farkla ve itirazların yaşandığı bir seçimle CHP’den AK Parti’ye geçmişti. Çınarcık Belediye Başkanı AK Parti’li ama Belediye Meclisinde CHP’nin 7’ye 4 üstünlüğü var. Yani AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, CHP’li belediye meclis üyelerinin onayı olmadan herhangi bir kararı belediye meclisinden geçiremiyor.

Hakan Korkmaz/ Özel Haber