Erol Tatar'dan Hasan Soygüzel'e: Yalova halkını aldatmaya hakkınız yok!

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar yaptığı yazılı basın açıklamasında,”Yalova’mızda bir süreden beri gündemi meşgul eden karma OSB ile ilgili tartışmalar il genel meclisinin almış olduğu kararla daha da karmaşık hale geldi ve kafaların karışmasına neden oldu.” dedi.

Başkan Erol Tatar,”Bir hafta önce İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Hasan Soygüzel gazete manşetlerinden Yalova şehirlerden bir şehir diyerek, OSB’lere karşı olduğunu beyan ederken, bir anda ne olduysa oldu, mecliste Yalova’mızda OSB’lerin birleştirilerek meydana gelecek ortaklıktaki, İl Genel Meclisinin hisse oranının artışına dair karar aldılar.

Başkanın bu konuda bu kadar aceleci olması Yalova kamuoyunda haklı tepkilere sebebiyet vermiştir. Hem OSB’lere, özellikle karma OSB’ye karşıyız diyeceksiniz, daha sonra da karma OSB’nin kurulması için Ankara’nın elini kolunu rahatlatacak bu işe yeşil ışık yakacak kararı bir an evvel alacaksınız. Yalova halkını aldatmaya hakkınız yok. Karma OSB kurulması bizim yetkimiz de değil diyerek, Ankara’yı işaret eden Başkan, bu konuda Yalova’nın haklarını savunması gereken il genel Meclisi üyeleri, bir anda bunu teşvik edici yönde karar alarak, Yalova’mızı büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bırakmışlardır.” dedi.

Erol Tatar şöyle devam etti:

"Bu konu, yalnızca var olan iki OSB’nin birleşmesi gibi basit bir olay değildir. Karma OSB sonrası, Ankara’nın almış olduğu teşvik kararı kapsamında, Yalova’da kimyasal madde ürünleri, atık geri kazanım veya bertaraf tesisleri, nükleer enerji santral yatırımları sektöründe var olan işletmelerin ve sermayenin önü açılmış, bu işe AK Parti ve MHP’li Üyeler de gizli ve gönüllü olarak yeşil ışık yakılmasına aracılık etmiştir. Bu karar ile kimyasal alanda ve sektöründe şu an halen Dilovası’nda ve İstanbul da tehlike arz eden ve istenmeyen işletmelerin Yalova’ya taşınmasına kapı aralanmıştır. Bu işletmeler Yalova’yı büyük tehlikelerle karşı karşıya bırakacaktır. Yalova deprem kuşağında ve fay hattı üzerindedir. Kimyasal madde tesisleri insan ve çevre sağlığını tehlikeye atan sektörlerdir. Yalova’mız kanser hastaları sayısında ve risk grubu olarak diğer illerin başındadır. Üst solunum yollarına dayalı hastalıklar şehrimizde çoğalacaktır. İnsanlarımız hayatlarını kaybedeceklerdir. İl Genel Meclisi üyeleri hangi akıl ve mantıkla böyle bir kararın öncülüğünü yapmaktadırlar. Cehaletlerinden ya da Yalova’ya büyük bir ihanet içerisindeler.

Sayın Başkan Soygüzel, AK partili ve MHP’li üyeleri bu konuda Ankara’da hangi sermaye gruplarının ve lobisinin gücü, baskısı ve tehditlerine boyun eğerek, böyle bir kararın altına imza attılar ve diyet ödemektedirler. Aldıkları kararla Ankara’nın karma OSB’lerle ilgili alacağı karara kılıf uydurup, ellerini güçlendirdiler. Bu birleşmeden belki İl Özel idaresinin payı artacak, belki maddi fayda sağlayacak ama Yalova ve Yalova’nın halkının geleceği tehlikeye girecektir.

Bu yanlıştan bir an önce dönün. Bu Yalova’ya yapacağımız en büyük kötülük olur. Yalova pasif, aciz ve yeteneksiz yöneticiler sayesinde yıllarca ağır kayıplar verdi. Yalova halkı bunu hak etmiyor. Bu konuyu her platformda gündeme gündemde tutacağız. Yalova’ya sahip çıkacağız. Başka Yalova yok. Yalova daha iyi olsun diye elimizden gelen mücadeleyi ve gayreti göstereceğiz. Halkımız bu konuda rahat olsun.”

Anahtar Kelimeler:
Hasan SoygüzelErol Tatar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.