Erol Tatar: Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek gereklidir

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İşte o mesaj;

“Sevgili Yalovalılar,

Cumhuriyetimizin 90. yılı tüm ülkemize, insanlığa kutlu olsun. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Yüce Türk milletine armağanı olan Cumhuriyet Bayramını en iyi şekilde kutlamak gerekir.

Bugün cumhurbaşkanlığı idare şeklinin iki sene gibi kısa bir zamanda ülkemizi getirdiği nokta ortadadır. Bu yanlış sistemden dönerek güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek gereklidir. Türkiye cumhuriyeti kolay kurulmamıştır. Cumhuriyeti kuran milli irade uzun ve meşakkatli bir savaştan sonra muvaffak olmuştur. Bir yandan maddi imkansızlıklar, bir yandan vatan hainleri, bir tarafta yurdumuzu işgal etmiş düşman devletlerle mücadele etmek kolay olmamıştır. O karanlık günlerde ülkemizin üstüne güneş gibi doğan ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “ya istiklal ya ölüm” diyerek kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaşmasını sağlamıştır. Düşman gemilerinin İstanbul önünde demirlediğini gördüğünde söylediği o veciz ifade “geldikleri gibi giderler” sözü onun kararlılığının ve azminin nişanesidir. Ne yazık ki bugün onun adının ve eserlerinin unutturulmaya çalışıldığını esefle izliyoruz. Fakat hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan dün olduğu gibi, bugün de bu bedbahtlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Onun sözleri bizi ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

İYİ Parti olarak onun kurduğu cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmak vazifemizdir. Unutturmaya çalışanlara inat her zaman Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anmaya devam edeceğiz. Son olarak diyorum ki; Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Cumhuriyete sahip çıkanlara.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. İşte bu inanç ve azimle tüm Yalovalı yurttaşlarımızın 97. Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.