Erol Tatar: Yalova’mızın yağmalanmasına göz yummayacağız!

Düzenlediği basın toplantısında konuşan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, Yalova’da kurulmak istenen KARMA OSB ile ilgili,”Milleti kandırmaya ve aldatmaya devam ediyorlar. İki OSB birleşecek ve yalnızca adı değişecek diyerek büyük bir yalanı millete kabul ettirmeye, kafaları karıştırmaya çalışıyorlar. “Nace kodu” denilen firmaların faaliyet alanı ile ilgili olarak şu an var olan ihtisas OSB’de fabrika kuramayanlar, adı ve işlevi değişince farklı faaliyet alanı ve iş kollarında kendilerine tahsis edilen kelepir arazilerde her türlü bacalı tesisi kurma hakları olacak.” dedi.

Erol Tatar,”Bu tehlikeye karşı İYİ Parti Yalova il teşkilatı olarak, konuyu yargıya taşıyacak ve bu karara evet diyen, olur veren il genel meclisi üyelerinin 5302 sayılı il özel idaresikanununun, il genel meclisinin görev ve yetkileri dışında kalmakta olduğu için yasaya aykırılıktan dolayı görevlerini kötüye kullanmak ve görevlerini ihmalden dolayı Yalova Adliyesine haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Yalova’mızın yağmalanmasına göz yummayacağız.” dedi.

Erol Tatar şöyle konuştu;

“Demokrasilerin vazgeçilmez kurumları olan siz basınımız sayesinde ülkemiz için, ilimiz için en doğruyu bulmak amacıyla siyasi partiler olarak görüşlerimizi ve fikirlerimizi sizler sayesinde kamuoyuna ve ilgili yerlere duyurarak ülkemize ve ilimize katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Bildiğiniz gibi, başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere Genel Merkez Teşkilatımız ülke gündemi ile ilgili eleştiri ve çözüm önerilerini basınımızla sürekli paylaşıyorlar.

Ben bugün burada ilimiz gündemindeki bazı olayları çok önemli gördüğüm için sizlerle ve sizin vasıtanızla Yalovalılarla paylaşmak gereğini duydum.

AMACIMIZ ÜLKEMİZ İÇİN, İLİMİZ İÇİN EN DOĞRUYU YAPMAK VE YAPTIRMAKTIR!

Bildiğiniz üzere bir süreden beri Yalova kamuoyunu meşgul eden karma OSB'lerle ilgili olarak İl Genel Meclisinde ekim ayında alınan kararın hilafına olmak üzere aralık ayındaki mecliste karar tekrar gündeme gelmiş ve AK Partili ve MHP’li üyelerinin evet oylarıyla karma OSB’ye yeşil ışık yakılmış ve ortaklık hisse payı düşürülmüştür.

O günden beri kamuoyunda farklı sektörlerde faaliyet gösteren holding patronları ve sermaye baronları bu konuda kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yapmaya başlamış Yalova’mızda ağır, kimyasal sanayi tesisleri kurma konusunda çalışmalara hız vermişlerdir.

Milleti kandırmaya ve aldatmaya devam ediyorlar. İki OSB birleşecek ve yalnızca adı değişecek diyerek büyük bir yalanı millete kabul ettirmeye, kafaları karıştırmaya çalışıyorlar. “Nace kodu” denilen firmaların faaliyet alanı ile ilgili olarak şu an var olan ihtisas OSB’de fabrika kuramayanlar, adı ve işlevi değişince farklı faaliyet alanı ve iş kollarında kendilerine tahsis edilen kelepir arazilerde her türlü bacalı tesisi kurma hakları olacak.

Bu tehlikeye karşı İYİ Parti Yalova il teşkilatı olarak, konuyu yargıya taşıyacak ve bu karara evet diyen, olur veren il genel meclisi üyelerinin 5302 sayılı il özel idaresikanununun, il genel meclisinin görev ve yetkileri dışında kalmakta olduğu için yasaya aykırılıktan dolayı görevlerini kötüye kullanmak ve görevlerini ihmalden dolayı Yalova Adliyesine haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Yalova’mızın yağmalanmasına göz yummayacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bunun dışında Yalova’mız için çok önemli bir diğer konu ise, daha önce sizlerle birçok kez paylaştığım Kentsel Dönüşüm konusu…

Yalova’mızda AK Parti iktidarının yıllarca önce gündeme getirdiği kentsel dönüşüm projesi diye takdim ettiği Bağlarbaşı mahallesindeki yapıların dönüşümüyle ilgili çalışmalar, belediye başkanlığının iki dönemden beri CHP’li Belediye’de olması sebebiyle askıya alınmıştı.

Yalova’da mahkeme kararıyla değişen Belediye başkanlık vekâletini fırsat bilerek yönetime gelen AK Parti ve MHP bu projeyi alel acele tekrar gündeme getirdi. AK Parti il başkanı Sayın Bağatar başta olmak üzere bu projenin mart ayı sonunda başlanacağını, yine diğer bir AK Parti yöneticisinin yaptığı açıklama ile Bağlarbaşı mahallesinin nisan ayında yıkılacağını basından öğrendik.

İYİ Parti olarak, bundan bir ay önce Bağlarbaşı’ndaki görüşme yaptığımız başta roman vatandaşlarımız olmak üzere hiç kimsenin bu konuda ne bilgisi var, ne de haberi var. Bu mahallenin hak sahiplerinin konudan haberi yok. Yıllardan beri ben yaptım oldu mantığıyla yapılan her işin sonunda kaybeden her zaman vatandaşlarımız olmuştur. Bu proje belediyenin değil, çevre ve şehircilik bakanlığının projesidir. Şimdi soruyoruz Sayın AK Parti’li başkana ve şehrin yöneticilerine;

1- Burada yaşayan, başta roman vatandaşlarımızın haberi olmadan hangi şartlarda, hangi kriterlerde hak sahiplerinin bilgisi ve rızası olmadan nasıl yıkacaksınız.

2-Bu vatandaşlarımızın barınma sorunlarını nasıl çözeceksiniz.

3-Genelde bu tür büyük projeler TOKİ eliyle yapılırken, TOKİ’nin resmi internet sitesinde Yalova’da nisan ayında yıkacağınızı söylediğiniz projeyle ilgili olarak resmi bir ihale tarihi ve proje örneği mevcut değil. Ne de daha önce dar gelirliler için yapılacak TOKİ evleriyle ilgili hiç bir haber ve bildirim yok.

4-Kentsel dönüşüm için mart sonunda, nisanda yıkacağız derken, ne zaman ihale ettiniz, ihaleyi alan firma kim, bu ihaleyi, bu projeyi hangi yandaş taşeron yapacak. Buradan herkesin merak ettiği soruyu soruyoruz. Proje nerede? Burayı kim yapacak? Bari burada oturan vatandaşlarımızın haberi olsaydı. Bilgi sahibi olsalardı. Keşke onlarda basından öğrenmeselerdi. Bu konu birçok mağduriyetler doğurmadan, kafalarda soru işaretlerinin oluşmaması için gerekli bilgilendirmeyi ve açıklamayı sayın belediye başkan vekili Mustafa Tutuk ‘tan bekliyoruz.

Belediye borçları nasıl ödendi… Kaynak nasıl sağlandı?

Her dönem Yalova belediyesinin borç konusu gündeme gelmektedir. Başkan vekili Mustafa Tutuk‘ta vekâleten göreve geldiği günden beri de Belediye’nin borçlarının ödediğini ve icra dosyalarını kaldırdığını beyan etmektedir.

Belediyenin Ocak ayı meclis kararında Yalova belediyesinin vergi dairesi ve SGK’'ya olan borçlarına karşı farklı mahallelerde bulunan Belediye’ye ait arsaların borç kabili takası gündemdedir.

Yalova Belediyesi her zaman olduğu gibi borcunu arsa satarak ödemeye devam etmektedir.

Yalova’mızın arsaları talan edilmektedir. Sayın belediye başkan vekili MustafaTutuk’tan depremden bu tarafa hangi belediye başkanı döneminde ne kadar borç olduğu ve hangi belediye başkanının döneminde ve yönetiminde hangi arsaların satışı yapılarak borçların ne kadarının ödendiği ile ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapmasını istiyoruz.

Yalova belediyesinin şu anki yekûn borcu nedir?

Borca karşı mahsuplaşmak istenilen okul arazileri ve arsalarının Yalova emlakçılar odasından almış olduğumuz emsal değere göre yalnızca arsa değerleri 55-60 milyon(eski parayla trilyon) Türk Lirasıdır.

Yalova belediyesinin tüm borcu ne kadardır?

Bu arazilerden özellikle Bağlarbaşı mahallesinde bulunan müfettiş Hamdi Girgin ilkokulunun arazisi 9.367.27 m2 olan arsanın bu günkü değeri yalnızca 15 milyon (eski parayla 15 trilyon) Türk lirasıdır. Ve bu bölgede yapılması planlanan kentsel dönüşümle buranın değeri en az 5 kat artacaktır. Bu Yalova halkının ve kamunun zararının oluşmasına sebebiyet verecektir.

Bu arsa kentsel dönüşümü yapacak firmaya peşkeş mi çekilmek istenmektedir. Bu konuda soru işaretleri mevcuttur.

Salgın döneminde toplumun her kesimi etkilendi. Düzenleri bozuldu, sağlık sorunları çoğaldı, ekonomik zorluklar hat safhaya çıktı. Salgının en büyük maliyetini ve bedelini zayıf ve sahipsiz küçük ve yerel esnafımız ödemektedir. İktidar ve belediye bu konuda yerel esnafa ve küçük esnafa yönelik çalışmalar yapması gerekmektedir. Esnafa denetim yaparken, düzenleme getirirken, cezaları ve faturayı esnafa ödetirken, ulusal sermayeli şirketlere ve holdinglere herhangi bir denetleme ve yaptırım gerçekleşmemiştir.

Böyle bir zamanda bile yerel esnafına sahip çıkması gereken belediye ve yerel yönetimler esnafın işlerini dahada zorlaştırmaktadırlar.

Belediye araç kiralaması

Bildiğiniz üzere Yalova belediyesi bundan bir süre önce 45 adet araç kiralaması yapmıştır. Bu ihale o zamanda belirttiğimiz üzere adrese teslim, kişiye özel bir ihaleydi. Bu konuda bile yerel esnafının haklarını gözetmeyen belediye yönetimi bu ihalenin hangi şartlar ve kriterlerde gerçekleştiğiyle ilgili olarak yaptığımız yazılı bilgilendirme talebimize bu güne kadar cevap vermemiştir. Yalova halkı ve esnafı zorluk çekerken can çekişirken Yalova belediyesinde ihaleler kimlere gitmektedir. Bu araçlar hangi hizmetlerde kullanılmaktadır. Bu ihalenin sonuçları ve kazananı kim olmuştur, hangi bedelle bu ihale sonuçlanmıştır. Kamuoyuna açıklanmalıdır. Sayın başkan vekili Mustafa Tutuk’a çağrımızdır.

İYİ Parti olarak bizim önceliğimiz Yalova’dır, Yalova halkıdır. Bu konuda halkımızın haklarını savunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kim yanlış yaparsa yapsın bize doğru yapmaya devam edeceğiz. Daha iyi bir Yalova için, daha iyi bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bizler şehrimizi, Yalovalı hemşerilerimizi de ülkemizi de seviyoruz. Şehrimizde, ülkemizde vatandaşlarımızda daha iyi hizmetleri hak ediyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.