Fotoğraf ortaya çıktı! Vefa Salman'ın savunması çöktü!

Yalova Belediyesi'ndeki milyonlarca liralık skandal zimmet yolsuzluğunun patlak vermesiyle görevden uzaklaştırılan CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı zora sokacak belge/fotoğraf ortaya çıktı.

Fotoğrafta, Yalova Belediyesi’ni denetlemeye gelen mülkiye müfettişine, belediye yöneticilerinin rakı masası kurduğu görülüyor.

VEFA SALMAN, “MÜFETTİŞLER YILLARCA İNCELEDİLER BİRŞEY BULAMADILAR” DİYE KENDİNİ SAVUNMUŞTU!

Yalova’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Yalova tarihinin en büyük yolsuzluk davasında görevden uzaklaştırılan CHP’li Vefa Salman için Savcı mütalaasında; “Sanık Vefa Salman'ın zimmet suçunun müşterek faili olduğu, zimmet suçunun işlenmesine kasten göz yumduğu hususunda kuvvetli suç şüphesi var” diyerek tutuklama talebinde bulunmuştu.

Yalova Belediyesi’ndeki zimmet yolsuzluğuyla ilgili denetim görevini yerine getirmemekle suçlanan CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman ise “Müfettişler belediyeyi yıllarca denetlediler bir şey bulamadılar” şeklinde kendini savunmuştu.

SALMAN’IN SAVUNMASINI ÇÖKERTEN FOTOĞRAF!

Fakat davanın tutuklu sanığı Yalova Belediye Başkan yardımcısı Halit Güleç, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Adil Ürekli ve Belediye İmar Müdürü Kemal Baş’ın belediyeyi denetlemeye gelen müfettişle rakı içip yemek yerken görüntülerinin ortaya çıkması adeta Vefa Salman’ın savunmasının çökmesine ve kafa karışıklığına sebep oldu.

Ortaya çıkan fotoğrafa sosyal medya kullanıcıları tepki gösterirken “Yalova Belediyesi böyle mi denetlendi?” şeklinde sorular soruldu.

CHP, BU GÖRÜNTÜLERE NE DİYECEK?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dava konusu yolsuzlukla ilgili, “Yalova Belediyesi’ni mülkiye müfettişleri denetlemiş ancak bir şey bulamamıştır. Seçmen iradesi yok sayılarak hukuksuz biçimde görevden uzaklaştırılan, Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın yanındayız” diye konuşmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, “Hukuki değil, siyasi kararla haksız şekilde görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın yanındayız. Elde hiçbir belge olmamasına rağmen, belediye başkanımızla ilgili suç teşkil edecek hiçbir şey olmamasına rağmen, maalesef olumsuz bir süreci hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU NE DİYECEK?

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara Operasyonları sırasında kendisine bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Vefa Salman'ın neden hâlâ göreve başlatılmadığını sormuş ve Kılıçdaroğlu’nun Bakan Soylu’ya, “Vefa Salman’ın dosyasını gönderin, suçu varsa biz de partiden atalım” dediği basına yansımıştı.

Kılıçdaroğlu’nun, Yalova Belediyesi’ni denetlemeye gelen müfettişlerle belediye yöneticilerinin rakı masasında yemek yerken ortaya çıkan bu fotoğraf için ne diyeceği merak konusu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.