Sinan Giray'dan Mehmet Gürel'e tepki! Sinan Giray'dan Mehmet Gürel'e tepki!

Yalova Belediyesi önceki dönem Başkan Yardımcısı Halit Güleç, köylerde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili yaptığı açıklamada ana ishale hattının yapımı için çok geç kalındığını, su sıkıntısının sadece köylerde değil kentin belli bölgelerinde de yaşandığını söyleyerek; “Yalova şu an doğru yönetilemiyor ancak sahipsiz değil. Zamanı geldiğinde bilgi ve birikimimizle yeniden Yalova’ya hak ettiği hizmeti sunacağız” dedi.

Kurban Bayramı öncesinde merkeze bağlı köylerde yaşanan su sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulunan Halit Güleç şunları dile getirdi:

"Kurak geçen kış boyunca sadece yağmur yağmasını bekleyen bir yönetim izledik. Rabbimize çok şükür ilkbaharda yeterli yağışlar oldu da Yalova geneli için bir su sorunu ortaya çıkmadı. Ancak merkeze bağlı olan köylerimiz şu an mağdur durumda. Kurban Bayramı öncesinde Soğucak, Kirazlı ve Elmalık köylerimizdeki vatandaşlarımızdan su sıkıntısı yaşandığına dair çok sayıda şikayet telefonu aldım. Her birine ayrı bahaneler sunularak bu sorunun nedeni açıklanmış. Canına tak eden bir vatandaşımızın CİMER’e yaptığı şikayete ise Paşakent konutlarına yapılan terfi ve deponun 1000 konuta göre planlandığı şebekenin kaldırmadığı için Soğucak, Kirazlı ve Elmalık’ta su sıkıntısı yaşandığı cevabı verilmiş.

“YÖNETEMİYORSUNUZ DEDİK”

Aylardır sadece algı yapıldığını, planlamadan uzak hareket edildiğini her fırsatta dile getirdim. ‘Yalova’nın en büyük projesini yapıyoruz’ dedikleri içme suyu ana ishale hattının tüm projesi hazır, onayı alınmış durumdaydı. İnternette yapacağınız kısa bir araştırmayla bu konudaki haber ve paylaşımları göre bilirsiniz. Hazır projeyi uygulamaları yıllar aldı. Pandemi her ne kadar zor bir süreç olsa da bu tarz hizmetlerin ivedilikle hayata geçirilmesi için bir fırsattı. Beceremediler.

Yalova’nın nüfusu her geçen gün büyüyor. Bunu göremeyenler şimdi vatandaşa sabredin hatları yeniliyoruz sorun giderilecek diyor. Önce sorun olmasını bekleyip sonra onu çözmek marifet değil. Marifet sorunu ön görüp zamanında müdahale etmekten geçiyor.

“SADECE KÖYLER DEĞİL MERKEZDE DE SU SIKINTISI ÇEKEN YERLER VAR”

Halkımızla iç içeyim. Her kesimden sıkıntıları, şikayetleri dinliyorum. Kent merkezinde de basınç problemi yaşayan yerler var. Bu yaz gününde insanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.

Elmalık köyü sakinleri isyan ediyor. Muhtar belediyeyi, belediye özel idareyi, suçluyor. Kendi siyasi çekişmeleriniz yüzünden, adaylık hesaplarınızdan dolayı vatandaşı mağdur etmeye hakkınız yok.

Gacık köyü muhtarı isyan ediyor. Köyümde toplulaştırma yapıldı. OSB yapıldı. Kaynaklarımız heba edildi. Su problemi ile karşı karşıyayız diyor duyan yok.

MUSTAFA TUTUK SUSUZLUK NEDİR BİLİYOR MU?

Merkeze bağlı köylerin su sorunu Yalova Belediyesi’nin sorunudur. Mustafa Tutuk böyle bir sorun yaşamadığı için rahat. Acaba susuzluk nedir biliyor mu? Gitsin o insanlara bir sorsun onları bir dinlesin.

Halkımız merak etmesin az kaldı. Zamanı geldiğinde demokrasi yeniden tecelli edip göreve yeniden seçildiğimizde bilgi ve birikimimizle tüm sorunları sona erdirip, vatandaşlarımıza hak ettiği hizmeti yeniden sunacağız.

Başta milletvekilleri olmak üzere vali, belediye başkanı, özel idare başkanı bu işten mesuldür ve siyaseti bir kenara bırakarak acilen bu sorunu çözmek için seferber olmalıdır."