Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz "MECLİS DOLGUDA NUMAN SOYER'İN ELİNİ KOLUNU BAĞLADI MI?" başlıklı paylaşımında,"Çınarcık Sahil Dolgu Projesi'nde deniz dolgusu dediğimiz iş bitti sırada dolgu üzerine yapılacak donatılar kaldı. Şimdi geçtiğimiz aylarda Numan Soyer, Çınarcık Belediyesi meclisinden dolgu alanının Milli Emlak'tan devri için yetki alıyor. Fakat aynı belediye meclisi, dolgu alanının üst donatılarının inşası için istenen yetkiye ret veriyor! Neler olduğunu anlamaya çalışmak için bazı telefon görüşmeleri yaptım... Anladığım kadarıyla CHP, Numan Soyer'e şunu diyor... "Şimdiye kadar bekledin... seçimlere az bir zaman kaldı... bekle... 1 Nisan sabahı işbaşı yapacak belediye başkanı ve yönetimi dolgu üstü projesini yapsın..." Benim anladığım budur. Hem Numan Soyer'i hem de Numan Soyer'e dolgu üstü projenin yapımı için onay vermeyen CHP'li yetkilileri olup bitenlerle ilgili Çınarcık halkına açıklama yapmaya davet ediyorum." çağrısında bulununca CHP'den açıklama gecikmedi!

Çınarcık Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Harun Karademir yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

"Sayın Hakan Korkmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanı ve Grup Sözcüsü olarak talep etmiş olduğunuz konu hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle bilinmelidir ki partimiz kadroları her zaman hem yerel yönetimde hem merkezi idare yönetiminde şeffaflıktan yanadır. Bununla birlikte dolgu alanı için talep edilen yap-işlet-devret modelli üst yapı ihale izni partimiz meclis üyelerince reddedilmiştir. Anılan projenin maliyeti işletme gelirlerinin çok altında kalacağı basit bir hesaplama ile ortaya çıkacaktır. Üst yapının belediyemiz kaynakları ile yapılması ve projelendirilmiş işletmelerin yine belediyemiz ve bağlı iştirakler tarafından çalıştırılacak olması istihdam, ekonomi, yönetişim gibi birçok konuda halkımızın ve kurumumuzun menfaatinedir. Benzer bir konu yine 'sipariş ihale' olarak tanımlanabilecek Hasanbaba Mesire Yeri Bungalov Kent için yapılan talebin partimizce reddi ile sonuçlandırılmıştır. Bizim önceliğimiz sermaye sahiplerinin palazlanması sağlamak değil yapılacak yatırımların halkın ve kentin menfaatine olmasıdır. İktidar partisinin bugüne kadar yap-işlet-devret modelli havaalanı, köprü, otoyal vb. işletmelerinin yapım maliyetleri ve halkımızın sırtına bindirdiği yük ortadayken bu durumun yerel yönetime sirayet etmesi, Çınarcık halkının onlarca yıllık gelirine pranga vurulması kabul edilebilir değildir.

Belirtmiş olduğum bu nedenlerle birlikte yazınızda belirtmiş olduğunuz 1 Nisan sabahı vurgusuna katıldığımı belirtiyor ekliyorum; 1 Nisan sonrasında dolgu alanınıda Hasanbaba Mesire Yeri düzenlemesinide, Hasanbaba yolunuda kentin diğer gerekliliklerinide halkımız için onların ve kurumun maksimum fayda sağlayacağı şekilde biz yerine getireceğiz."

Regaip Ahmet Özyiğit'ten Yasemin Fazlaca'ya gönderme: Onun anketinde de biz öndeyiz Regaip Ahmet Özyiğit'ten Yasemin Fazlaca'ya gönderme: Onun anketinde de biz öndeyiz

İŞTE O MECLİS KARARI