İYİ Parti'li Başkan Erol Tatar'dan açıklama

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar yaptığı yazılı basın açıklamasında,"Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir yaptığı basın toplantısında, Yalova Adliyesinde memur olarak çalışan bir bayana alevi ve Tunceli'li olduğu için çirkin saldırı gerçekleştirildiğini iddia etmiştir. Basın açıklamasının içeriğinde her ne kadar İYİ Partinin ismini kullanmadığını ifade etse de, haberin detayında saldırganın partimiz mensubu bir kişi olduğu ve alevi kökenli İnsanlarımız hakkında etnik ve bölgesel ayrımcılık yaptığına dair bir algı ve önyargı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir." dedi.

Erol Tatar,"Bu olayın gerçek boyutu incelendiğinde; iki tarafın karşılıklı komşuluk ilişkileri içinde İYİ Parti kurulmadan beş (5) yıl önce birbirine karşı kişisel husumeti olduğu, bu konuda tarafların geçmişe dönük karşılıklı olarak kişisel hakaret, itham ve iddialarda bulunduğu ve olayın yargıya taşındığı görülmektedir. Kurumlar gerekli tahkikatı yapmışlardır. Bu konuda mahkeme kararı da mevcuttur: Ancak taraflar konuyu farklı boyutlara taşımıştır." dedi.

Erol Tatar,"Bahse konu olay, Partimizin ve bir mensubunun ülkemizde yaşayan herhangi bir kesime, zümreye ve topluluğa karşı ayrımcılık ve etnik bağnazlık yaptığına dair kurumsal görüş beyanı değildir. Bahse konu olay içerisinde adli ceza gerektiren, yalnızca kadın ve alevi kökenli bir vatandaşımıza dair değil, daha birçok kişi hakkında da iddia ve ithamlar bulunan geçmiş yıllara dönük karşılıklı suçlamaların da bulunduğu soruşturmaları içermektedir. Bu konu üzerinden İYİ Parti camiası ile Hacı Bektaş̧ Veli Anadolu Kültür Vakfı mensubu kardeşlerimizi karşı karşıya getirmek akla ve vicdana sığmaz. Biz din, dil, Irk farkı gözetmeksizin "Yaratılanı Severiz, Yaratandan Ötürü" düsturuyla hareket eden bir inanç ve anlayışa sahibiz. İyi Parti olarak şiddete ayrımcılığa ve bağnazlığa karşı hiç toleransımız yoktur. İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili olarak kamuoyuyla daha detaylı bilgi paylaşılacaktır." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Erol Tatar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.