Koru Belediyesi belgelerle cevap verdi
Özel Haber... Yalova’nın Çınarcık İlçesine bağlı Koru Beldesinde yapılan bir yıkımla ilgili iddialara; Koru Belediyesi söz konusu yıkım kararına ilişkin belgelerle cevap verdi.

Belediyeden yapılan açıklamada,"25.05.2019 tarihinde Kooperatif yıkım kararı almıştır. 05.11.2019 tarihinde Belediyemize yıkımı için müracaat etmişlerdir. Noterden imza sirküleri ile birlikte Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün ayrıca Bakanlar Kurulu’nun bölgenin afete maruz bölge olduğu ve yapılaşma yapılamayacağı kararları mevcuttur." denildi.

İşte o belgeler













NE OLMUŞTU?

DP Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer yaptığı açıklamada,"Koru Beldesinde mülk sahiplerinin bilgisi dışında, tebligat yapılmadan, valilik ve belediye haricinde, yıkım yapılıyor. Kimler, kimlerin yerine çöküyor. Yer sahiplerinin bilgisi dışında belediye tebligat yapmadan nasıl yıkım ruhsatı veriyor? Kim yıkıyor, emlak vergisini mülk sahiplerine tahakkuk ettiren belediye, yıkım ruhsatını kime veriyor, kim ne kadar para alıyor?" demişti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.