Mehmet Gürel'den Atatürk İlkokulu açıklaması

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, Atatürk İlkokulu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında "Mevcut ilkokulun yıkılması ve alternatif Atatürk İlkokulu yapımı konusu ayrı bir tartışma olmasına rağmen eğer bu değişiklik gerçekleşirse acilen bu alanın kentin faydasına nasıl değerlendirileceği konusunda ortak bir akıl geliştirmeli ve nihayetinde de ortak bir duruş sergilemeliyiz." dedi.

Mehmet Gürel açıklamasında,"Bilindiği üzere ilgili makamlarca mevcut imar planlarında park alanı olarak gözüken Atatürk İlkokulu’nun yakın gelecekte yıkılacağı dile getiriliyor. Birçoğumuzun ilkokulu sıralarında okuduğu, ilk arkadaşlıklarını kurduğu okul, büyüyen Yalova içinde artık aynı yerinde olamayacak büyük olasılıkla. Hem duygusal açıdan hem de planlama açısından bu alanın geleceği çok önemli." ifadelerinde bulundu.

Başkan Mehmet Gürel,"Mevcut ilkokulun yıkılması ve alternatif Atatürk İlkokulu yapımı konusu ayrı bir tartışma olmasına rağmen eğer bu değişiklik gerçekleşirse acilen bu alanın kentin faydasına nasıl değerlendirileceği konusunda ortak bir akıl geliştirmeli ve nihayetinde de ortak bir duruş sergilemeliyiz." dedi.

Mehmet Gürel şöyle devam etti;

"Kent merkezlerindeki hele ki merkezi iş alanlarındaki arsalar doğal olarak o kentin en değerli arsalarıdır. Konuya sadece veya kısmen bu pencereden bakarsak ciddi bir hata yapabiliriz. Bu alan boş hale geldiğinde yeniden tasarlanarak kent içinde nefes alınabilecek bir meydan veya park yaratabiliriz. Bu çok önemli bir fırsat. Tabi kent içi trafik yoğunluğunu düşünürsek meydanın altında bir yeraltı otoparkı da yapılabilirse faydalı olur. Yani yeraltı otopark- yerüstü meydan ve park. Doğru bir kentsel tasarım, doğru bir peyzaj, doğru kent mobilyaları ve ulaşım çözümü ile bu alan Yalova’nın geleceğinde önemli bir kamusal alan olarak rol alabilir.

Birçok kişiden bu alan için şimdiden pazarlıklar yapıldığı, üzerine ticari binalar yapılacağı, en çok paranın böyle kazanılacağı üzerine dedikodular duyuyorum. Hatta inşaat firması isimleri bile duyuyorum. Şimdiden uyarmakta fayda var. Bu alan eğer boşaltılırsa ve önerdiğim ortak alan çözümü dışında yapılaşmaya açılırsa bu alanın da olduğu çarşı iyice karışır.

Buradaki toplumsal fırsatı kaçırmamamız gerekir. Bu alanı hem meydan hem de yeraltı otoparkı olarak yeniden şekillendirebilirsek aynı zamanda Fatih Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’nin yaya sirkülasyonunu daha rahat İstanbul Caddesi’ne yönlendirme şansımız olur. Bu da İstanbul Caddesi, Mimar Sinan caddesi, İstiklal Caddesi ve Arabacılar Sokak esnafına fayda sağlar. Yeraltı otoparkı da merkezi iş alanındaki otopark ihtiyacını bir nebze karşılar. Oluşacak meydana bakan binaların cephelerinde yapılabilecek estetik çalışmalar da bölgeye güzellik katacaktır. Hatta tüm bu çalışmaların bir yarışma dahilinde ve Yalova Halkının da beğenisine sunularak yapılması en doğru yaklaşım olacaktır.

Sonuç itibarı ile bu alan yerleşik alan içindeki en önemli noktalardan biridir. Şeffaf bir süreç yönetimi ve kamu yararı öncelikli estetik çözüm şarttır. Bu olası süreci Yalova’nın faydasına Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm detaylarıyla yakinen takip edeceğiz. İnşallah sonuç ümit ettiğimiz gibi olur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.