Mehmet Gürel: Minibüslerle yeni Devlet Hastanesi’ne ulaşım kolaylaştırılmalı

Yeni Devlet Hastanesi’ne ulaşım hala tam olarak çözülemedi. Saha çalışmalarımızda özellikle Paşakent Mahallesi ve Adnan Menderes Mahallesi sakinleri tarafından oturdukları mahallelerden Yeni Devlet Hastanesi’ne minibüs ile ulaşımda zorluk çektiklerini, hastaneye yakın olmalarına rağmen aktarmayla hastaneye gittiklerini veya direkt hastanenin önüne gidemedikleri gibi sorunları olduklarını belirttiler.

Bu konu hakkında ulaşım komisyonunda görev yapan belediye meclis üyelerimiz Sefer Keskin ile beraber Yalova Minibüsçüler Odası’na ziyarette bulunduk ve vatandaşlarımızın bu sorunu hakkında görüşme yaptık. Oda başkanı Sn. Erhan Baş ile yaptığımız görüşmede kendilerinin de bu sorunlardan haberdar olduklarını, konu hakkında çalışma yaptıklarını ve eskisine oranla çok daha fazla tüm mahallelere dokunarak bir ulaşım ağı oluşturduklarını belirtti.

Yetkililerle konuşmalardan anladığım aktarmasız olarak hastaneye her mahalleden minibüs ulaşımı sağlamak çok zor görünüyor. Fakat aktarmalı ulaşım da hem ek maliyet yarattığından hem de zaman kaybından açısından vatandaşlarımızı zorluyor.

En azından ek olarak; Belediye Otobüsleri şehir merkezinden duraklamadan Yeni Devlet Hastanesi’ne “ücretsiz” olarak gidip gelebilir. Yaklaşık 4 tane belediye otobüsü bu işe ayrılırsa; hem vatandaşlara ekstra maliyet çıkmaz, hem daha kısa zamanda sürekli ulaşım sağlanır, hem de minibüs esnafımızın işi azalmamış olur. Bu sadece alternatif bir öneri. Yetkili ve uzman kişiler en kısa zamanda bu sorunu halletmeliler. Bu sorunun çözülüp çözülmediğini Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhakkak takip edeceğiz.

MEHMET GÜREL

CHP Yalova İl Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.