Mustafa Tutuk: 18 ayda anahtar teslimi

Deprem felaketi yaşamış Yalova’da yıllardır yapılamayan kentsel dönüşüm projesinin hayata geçmesiyle ilgili Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ın sorularını yanıtlayan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, projede 18 ayda anahtar teslimi yapılabileceğini belirtti.

Hakan Korkmaz’a konuşan Mustafa Tutuk şu ifadelerde bulundu;

"Aralık ayı belediye meclisinde kentsel dönüşümle ilgili bir tarih ilan ettim. Birinci ayın 25’inde TOKİ ilana çıktı. Roman Mahallesi Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşümün ihalesi. Birinci ayın 25’inde ihale yapıldığı zaman 1 ay içinde müteahhite yer teslimi yapılabilir. Yani tahmini 3’üncü ayda müteahhit şantiyesini kurar. Şöyle bir soru akla gelebilir “Vatandaş nereye gidecek?” diye. Kentsel dönüşümden faydalanacak vatandaşlarımızın tahminin %50’si kiraya çıkarak mahalleyi boşalttı. Kiraya çıkamayan vatandaşlarımız içinde biz konteyner kent ihalesini de yaptık. 60 adet 42 m2 konteyner kent kuruyoruz. Kirazlı bölgesindeki kendi arazimizde kuruyoruz bu konteyner kenti. Bağlarbaşı Mahallemizden kiraya çıkamayan 60 aileyi kuracağımız bu konteyner kente alacağız. Konteyner kente geçen ailelere devlet kira yardımı yapmıyor. Kira yardımı da şöyle...

12 aylık kira bedeli peşin yatırılıyor ve ayrıca 4500 lirada taşınma yardımı yapılıyor. Bu da vatandaşlarımızın bu süreçte elini rahatlatıyor. Yani Yalova’da yıllarca yapılamayan kentsel dönüşümde son viraja geldik. İhalesi dediğim gibi yapıldığı zaman mart ayında başlasa benim öngörüm 18 ayda anahtar teslimi yapılabilir. Kentsel dönüşüm projemiz hayırlısıyla bittiğinde Bağlarbaşı mahallemiz modern bir görünüme kavuşacak ve halkımızın hizmetine sunulacak. Hakan Bey avantajımız şu... Kentsel dönüşüm neden muhakkak yapılmalı? Şuan 320 bin TL’ye 3+1 daire alıyor oradaki vatandaşlarımız. 270 bin civarı 2+1 daire alıyor. 150 TL’ye 1+1 daire alıyor. Hakan Bey buradaki ince nüansa bakın... 150 bin TL’ye vatandaş 1+1 daire alıyor ya... 70-80 bin TL’de evinin enkaz yıkım bedeli düşülüyor ve vatandaş 70-80 bin lira civarında daire sahibi olmuş oluyor. Ve 15 yıl taksitle... Bu bulunmaz bir fırsat. Türkiye’de ilk defa Yalova’da kentsel dönüşüm alanındaki işgalci konumundaki vatandaşlarımızda daire alabiliyor. TOKİ’nin Türkiye’de örneği yok. Bu da çok önemli bir gelişme. (Hakan Korkmaz’ın sorusu üzerine)Kentsel dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ yapıyor. Yoksa zaten belediyemiz bunun altından kalkamaz. Biz bunun neresindeyiz? Devletimizle vatandaşımız arasındaki koordinasyonu sağlayıp adeta köprü görevini sağlıyoruz. Yıkımını belediyemiz yapıyor. Belki molozları belediyemiz kaldıracak. Konteyner kentimizi vatandaşlarımız mağdur olmasınlar diye biz yapıyoruz. Vatandaşımız sıkıştığı anda belediye olarak yanlarındayız ve belediyemizin bütün imkanlarını vatandaşlarımıza seferber etmek için gayret ve çalışma içindeyiz. Elbette kentsel dönüşüm çok zor bir iş. Herkesi memnun etmek zor fakat biz %90 oranında bir memnuniyet ve sıfır sıkıntı ile bu süreci başlattık ve devam ediyoruz ve en kısa sürede de nihayetlendireceğiz inşallah. Vatandaşlarımızdan çok güzel geri dönüşler alıyoruz bu da bizi memnun ediyor. Bu vesile ile bize her konuda yardımcı olan ve ne istesek devletimizin imkanlarını adeta seferber eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize, il başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.