Mustafa Tutuk: Atatürk’ün gösterdiği büyük mücadele tüm dünyaya ders olmuştur

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Her 10 Kasım’da daha da hissederiz eksikliğini ama unutmayız ki 'Fikirler Ölmez'” diyerek sözlerine başlayan Başkan Vekili Mustafa Tutuk, yayımladığı mesajda şu sözlere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anmaktayız. Halktan aldığı güçle 1919 yılında ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diyerek başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran ve millet iradesine dayanan, çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği bu büyük mücadele tüm dünyaya ders olmuştur. Milletimizle ve ordumuzla birlikte yürüttüğü istiklal mücadelesi, Türk milletini aydınlık günlere kavuşturmuştur.

82 yıl geçse de ona olan özlemimiz hiçbir zaman bitmedi. Bizlere düşen görev, emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza etmek, milletimizin her bir ferdi ile birlik ve beraberlik içerisinde 2023 hedefleriyle Cumhuriyetimizin 100.yılına hep birlikte ulaşarak, Cumhuriyetimizi ilelebet korumak ve muhafaza etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.