Mustafa Tutuk: Belediye ağlama makamı değil çözüm üretme ve hizmet etme makamıdır

Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ın sorularını yanıtlayan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, "Belediye şikayet etme, ağlama makamı değil çözüm üretme ve hizmet etme makamıdır." dedi.

Yalova’da hayata geçirdiği 500 milyonluk dev ana isale hattı projesiyle ilgili de konuşan Başkan Mustafa Tutuk,"Ana isale hattı projemizde amacımız en temiz suya vatandaşımızın ulaşmasıdır. Mevcut 40-50 yıllık ana isale hattında %20 kaçak var. Bu su şehrimizin merkezinin içinde kalıyor. Dolayısıyla toprakta sıvılaşmaya sebebiyet veriyor. Ekonomik kaybımız var. Ana hat çürümüş. Patlarsa Allah korusun bazı evlerin altından geçiyor biliyor musunuz? Özel arazilerden geçiyor. Bina olan yerler var. Patlarsa binayı yıkar. O kadar tehlikeli çünkü çok büyük basınçla su geçiyor. Ana isale hattını barajdan Çınarcık’ın ana içme su deposuna kadar yine barajdan Altınova’ya kadar, iki tane de ilave çok büyük su deposu yaparak ihale ettik. Yaklaşık 25 milyon Euro’luk bir iş. Şuan 1.5 km’si döşendi bile. Müteahhit çok hızlı başladı. Çokta iyi gidiyor. Bütün boruları indirmiş sahaya. Amacımız 18 ayda ana isale hattını yapıp vatandaşımızın en temiz suya en sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak. Bunun ikinci etabıda var aslında. Ana isale hattı ve içme suyu depoları bittikten sonra amacımız şehir içindeki özellikle asbest dediğimiz kanserojen içerikli eski borularında değişmesi. Bununla ilgili de ikinci etap çalışmalarımızda olacak. Yani sadece ana isale hattı ile bu işi bitirmeyeceğiz. En temiz suya vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayacağız." dedi.

Hakan Korkmaz’ın sorusu üzerine "Başarımızın sırrı, her zaman söylüyorum, aklınızı ve vicdanınızı kullanacaksınız. Olay budur" diyen Mustafa Tutuk,"Yalovamıza 300 milyonluk yatırım yaptık toplamda. Burada yaptığımız açık ihale yöntemleri, şeffaf belediyecilik anlayışı, mali disiplini sağlayıp tasarruf tedbirlerini de devreye sokarak biz belediyemizin kasasında parayı tuttuk. Bakın 41 milyon sadece icraya ödedik 2020 yılında. Toplamda 137 milyon müteahhide borç ödedik. 281 adet icra dosyasına 41 milyon ödedik. Bu borçları bitirdikten sonra Yalova’ya 300 milyonluk yatırım yaptık biz. Eğer o borçlarda olmasaydı Yalovamız daha çok hizmet görmüş olacaktı ama şikayet etmiyoruz. Belediyenin borcudur dedik tamamını ödedik." dedi.

"Belediye şikayet etme, ağlama makamı değil çözüm üretme ve hizmet etme makamıdır" diyen Mustafa Tutuk,"Ben hiç şikayet etmedim, ödedik hepsini. Niye borç yapmışlar bile demedik. Olmuştur, bitmiştir biz devraldık ve biz devraldıktan sonra ne icra kaldı ne de borç kaldı şuan hepsini kapattık. Bakın sizin aracılığınızla söylüyorum. Yalova Belediyesi’nden alacağı olan varsa buyrun gelsin nakit ödeyelim. Borcumuz yok. Yalova Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarının kendi giderlerine rahatlıkla yettiğini gördük. Hatta üzerine de yatırım bütçesi kaldığını gördük. İddia ediyorum bakın 2020,2021 ve 2022 bütçelerini yaptık. Bütçe tutturma oranımız kaç biliyor musunuz? Hepsi %90’ın üzerinde. Hiçbir şekilde borçlanmadan ve yatırım yaparak. Yaptıklarımız ortada. Biz çocuk parklarını boyayıp çocuk parkı yaptık demiyoruz. Yeniden sıfırdan çocuk parkları yapıyoruz. Tabii ki tadilat tamirat kısmımızda var. Örnek olarak söylüyorum. Asfalt yollar, bisiklet yolları yaptık. 15 km şehir içine içme suyu ve kanalizasyon hatları yaptık. 15 km şehir içine. 60 yıllık kanalizasyon hatlarını değiştiriyoruz çalışmıyor artık. Çürümüş şehir içine merkeze gidiyor kaçaklar ve bunları da yeniliyoruz bir yandan." ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.