Namık Öz: Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük ve güçlü bir devlettir

MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Namık Öz şu ifadeleri kullandı;

“Verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinde döktüğümüz kan, acı ve gözyaşına rağmen mücadeleden muzaffer ayrılan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek, milletin efendiliğini her şeyden üstün tutan Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Yarın Cumhuriyeti ilân edeceğiz’ demesinin üzerinden tam 97 yıl geçti.

Türk Milleti tarih sahnesinden silinmek üzereyken, kadın erkek, genç yaşlı demeden hür yaşama şuuruyla tek vücut olmuş, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde destanlar yazıldı.

Tüm bu gayretlerin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edildi.

Mustafa Kemal Paşa 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milletinin karakterine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin 97. yılına kavuşmanın gurur ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne dek hiç ayrılmadığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma ana hedefinin, ancak çağdaş uygarlık standartlarında bir devlet ve toplum yapısıyla hayata geçirilebileceği hiç unutulmamalıdır.

Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi her geçen gün daha da güçlendirmek ve hukukun üstünlüğüne tavizsiz riayeti tesis etmek büyük önem taşımaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük ve güçlü bir devlettir. Gerek kuruluşu, gerek kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla pek çok ülke için örnek durumundadır.

Dört bir yandan saldırılara muhatap olduğumuz bu günlerde, toplum olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günler geçiriyoruz. Hiçbir fitne ve fesada mahal vermeden bir olacağız. Büyük Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine hep birlikte sahip çıkacağız.

Kimse, yanlış yerlere, yanlış yönlere, yanlış yollara bakmasın. Millet olarak her güçlükte toplanacağımız yer, bağımsızlık ve hürriyetimizin sembolü Türkiye Cumhuriyeti Devleti bayrağının altıdır.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü ve Yalovalı hemşerilerimin, büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Bu vesileyle işgal edilen topraklarında bağımsızlık mücadelesi veren soydaşlarımız Azerbaycan Türklüğüne de Yalova halkı ve ülkemiz adına desteğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Ermeni işgali altında 30 yıldır bağımsızlığını bekleyen Karabağ’ın biran evvel kardeş Azerbaycan topraklarına katılmasını diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Namık Öz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.