Numan Soyer: Sağlıksız bir belediye devraldık

Özel Haber... 31 Mart Yerel seçimlerinden galip ayrılan ve Çınarcık Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı başaran Başkan Numan Soyer, "Sağlıksız bir belediye devraldık" diyerek eski Başkana gönderme yaptı.

Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz bugün Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’i ziyaret etti.

Korkmaz’ın sorularını yanıtlayan Ak Partili Başkan Numan Soyer, "Sağlıksız bir belediye devraldık. Enkaz edebiyatı yapmıyorum. Bir şeylerin iyi gitmediğini zaten biliyorduk ve bilerek göreve talip olduk ama durum beklediğimizden kötü çıktı." dedi.

Görüşmeyle ilgili Korkmaz şöyle konuştu:

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’e devraldığı belediyenin durumunu sordum. Başkan Soyer, göreve geldiği gün ödenmeyen kredi borçlarından dolayı bankaların müdürlerinin kendisini aradığını söyledi. Belediyenin piyasa borçlarının söylenenin çok üzerinde olduğunu ve aylarca ödeme yapılmadığını söyledi.

Belediyede çok fazla sayıda personel olduğunun altını çizen Başkan Soyer,"Sağlıksız bir belediye devraldık. Enkaz edebiyatı yapmıyorum. Bir şeylerin iyi gitmediğini zaten biliyorduk ve bilerek göreve talip olduk ama durum beklediğimizden kötü çıktı. Öyle söylendiği gibi kurumsal, mali yapısı iyi bir belediye devralmadık. İş yapılmış paraları ödenmemiş icralık olunmuş. Belediyenin hesaplarına bloke koyuldu onlarla uğraşıyorum. Konuşup hallediyoruz. Belediyenin borcu söylenen rakamın üzerinde. Arkadaşlarımız çalışıyor. Rakamlar ortaya çıkınca bunları paylaşacağız." dedi.

Sayın Başkana projelerini hatırlattım.

Önce hazır proje olduğu için bir türlü bitirilemeyen ve yapımı adeta yılan hikayesine dönen  Sahil Dolgu Projesine başlama isteğini Başkan Soyer bana iletti.

Marina’yı Kent Oteli ile birlikte yapmayı planladıklarını belirten Başkan Numan Soyer, Kültür Merkezi Projesi’ne ayrı bir önem verdiğini ve bitirmeyi en çok istediği projenin bu olduğunu söyledi.

Başkan Numan Soyer, geçtiğimiz aylarda meydana gelen heyelan sonucunda kapanan Poyraz Caddesi'nde çalışmaların sürdüğünü ve Cumartesi caddenin araç trafiğine açılacağını söyledi. Başkan benle dikkat çeken bir bilgi de paylaştı ve buradaki sorunun giderilmesi için AFAD tarafından Avni Kurt döneminde belediyeye 470 küsur bin lira yani 500 bin liraya yakın bir para verildiğini ama önceki belediye yönetiminin bu parayı yolun yapımı için değil maaş ödemesinde kullandığını söyledi.

Başkan Soyer, belediyeye ait bazı yerlerde usulsüz kiralamalar yapıldığını, Çınaraltı Çay Bahçesi'nin mahkemelik olduğunu ve bu sürecin ardından buranın belediye tarafından işletileceğini ve 1.5 liradan çay satılacağını söyledi.

Seçimleri sordum Sayın Başkana... 16 oy farkla kazandığını ve oyların yeniden sayılmasıyla ilgili itirazları hatırlattım.

Sayın Başkan bana bu konuda vicdanının rahat olduğunu, oyların yeniden sayılsa bile kendisinin yine önde çıkacağının altını çizdi ve "Ben hak etmediğim koltuğa zaten oturmam" dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.