Soygun dönemi bitti, hizmet dönemi başladı…

Yalova Belediyesi kentin dört bir yanında üst ve alt yapı olmak üzere çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmalarının başlayacağı İstanbul Caddesi ve bu caddeye bağlı bazı sokakların ömrünü tamamlamış olan kanal hatları yeniliyor. Kanal hatlarının yenilenmesinin ardından içme suyu hatlarının yenilenmesine geçilecek.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Yetkilileri; “Son yıllarda yaşanan yoğun yağışlardan dolayı su baskınları ve taşkınların önüne geçmek için Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’un talimatları doğrultusun çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İstanbul Caddesinin asfaltlanması öncesi bu caddemize bağlı bulunan Yeni Cami sokakta yapacağımız çalışma sonrasında Yıldız, Ay ve Güneş sokaklara bağlı bulunan hatlarda rahatlamış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kanal taşmalarının önüne geçilmiş olacak. Ayrıca yine bu bölgede yağmursuyu kanal ilave hatlarının da yapımı bazı noktalarda gerçekleştirilecek. Bu çalışmalarla birlikte asbest boru olan içme suyu hatları da yenilenmiş olacak” dediler.

Soygun dönemi bitti, hizmet dönemi başladı…

Konuyla ilgili Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu;

"Yalova’da malum yolsuzluk skandalı sonrası belediyenin el değiştirmesiyle hizmet anlamında iyi işlere imza atılmaya başlandı.

İşte bu aşırı yağışlarda kanal taşmalarının önüne geçilmesi için yapılan çalışmalarda bunlardan biri…

Aslında bunlar mecbur yapılması gereken işler ama geçmiş dönemde hayali ve uydurma ihalelerle sadece iş yapıyormuş gibi yapıldığı için kentin bu gibi sorunlarını çözmek bu yönetime kaldı.

Konuyu biraz daha açalım ki; kimse karalama yapıyoruz zannetmesin.

Konuyla ilgili haberleri devletin arşivlerinde, KOM dosyalarında ve Savcının önünde duran biri olarak konuşuyorum ki;

Bugün malum davada tutuklu yargılanan bir müteahhite sayısız ihale verilmiştir. Bunların çoğu hayali ve uydurma ihalelerdir.

Tüm iyi niyetli uyarılarımıza rağmen en son bu müteahhite 5 günde 2 ihale vermiştir önceki yönetim.

Ama sözde ihalelerde milyonlar saçılmasına rağmen kentin hiçbir sorunu çözülmemiştir yıllarca ve belediye bu şekilde adeta batağa sürüklenmiştir.

Tabii bunlar yapılacak yargılamalar sonucunda (ihaleye fesat soruşturmasında) ortaya çıkacaktır.

Belediyeye gerçekten iş yapan müteahhitlerin alacakları da uzun süre belediye yönetimi tarafından ödenmemiş ve 5 günde 2 ihale verilen şu an tutuklu bulunan aynı müteahhite alacakların temlik edilmesiyle ödenmeyen paralar “şak” diye ödenmiştir.

İşte Yalova Belediyesinin CHP'li eski yönetimi enerjisini bu gibi işlere harcadığı için dediğim gibi kentin sorunlarını çözmek şimdi ki yönetime kalmıştır.

Vatandaşta yapılan işlerden son derece memnun gözüküyor.

Geçenlerde bir vatandaş, “Hakan Bey, Yalova’da soygun dönemi bitti, hizmet dönemi başladı” dedi.

AK Parti’li misiniz?” diye bilhassa sordum ve “Hayır CHP’liyim” cevabını alınca eski belediye yönetiminin CHP’ye ne kadar zarar verdiğini bir kez daha kulağımla duyup görmüş oldum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.