TAVŞANLI DENİZCİLİK FAKÜLTESİNE ÇOMAK MI SOKULUYOR!
Tavşanlı Belediyesi tarafından geçtiğimiz Ekim ayında mevcut belediye binasının Yalova Üniversitesi’ne denizcilik fakültesi şartıyla devri kararı sonrası Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan (YÖK) Mühendislik Fakültesi altında iki bölüm için izinlerin alındı. Fakat durumundan rahatsız olan bazı kişilerin bu girişimi engellemek için yoğun çaba gösterdiği siyaset kulislerinde konuşulmaya başladı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, beldede bir fakülte ve ortaokul açılması için 4- 5 ay önce girişimlere başladı. Bunun için geçtiğimiz Ekim ayında önemli bir karara imza atan Tavşanlı Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi, Yalova Üniversitesi tarafından denizcilik fakültesi açılması şartıyla geçtiğimiz 2017 yılında açılışı yapılan mevcut belediye hizmet binasının tahsisi kararını aldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin de konuya olumlu yaklaştığı ve YÖK’ten gerekli izinleri aldığı öğrenildi.

Konu 20 Aralık tarihinde Yalova Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Altınova Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen halkla buluşma toplantısında da gündeme geldi.

FAKÜLTEYİ KİM YA DA KİMLER DURDURMAK İSTİYOR?

Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Tavşanlı Belediyesi yetkililerine ulaşan editörümüz, projenin engellenmeye çalışıldığı yönündeki sorusuna aldığı cevapla daha da vahim gerçeği ortaya çıkardı.

Yalova’ya ilçe ve beldelere fayda sağlayan projeleri bazı kişilerin engellediği öğrenildi.

Belediye yetkilileri, hedeflerinin beldelerinde fakülte açılması olduğunu fakat önlerine engel çıkarmaya çalışanlara boyun eğmeyeceklerini dile getirerek, "YÖK’ten izin alındığı halde bazı kişiler bu projeyi engellemek istiyor. Yalova'mıza zarar verenleri isimleri, mevkileri ile yeri geldiğinde basında açıklayacağız" diye konuştu.



http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/01/01/ak-parti-yalova-milletvekili-ahmet-buyukgumus-revizyon-gazetesine-konustu/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/09/26/ak-parti-yalova-universitesi-icin-harekete-gecti/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.