Teknolojinin kalbi Yalova’da atacak… imzalar atıldı…Teknopark

Yalova Teknopark A.Ş.’nin Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’nde basın mensuplarının geniş katılımıyla gerçekleştirilen imza törenine, Yalova Valisi Muammer EROL, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç ÖZDEMİR, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat CEBECİ, Yalova – Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Şükrü Fazıl   UZUN ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin BECAN katıldılar.

İmza töreninde açılış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat CEBECİ konuşmalarında Yalova ilinin avantajlarına değinerek bölgenin konumu itibari ile eğitim ve teknolojiyi Üniversite-Sanayi İş Birliği ortaklığında, Yalova Teknopark bünyesinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini iletti.

DİRENÇ ÖZDEMİR: KAZANAN YALOVA OLACAK

Rektör CEBECİ’nin konuşmasının ardından söz alan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç ÖZDEMİR; Teknoparkın hayata geçmesine imkan tanıyan Üniversite-Sanayi İş Birliğinde kazananın Yalova olacağına vurgu yaptı ve şöyle konuştu;

“21. Yüzyıl dijital dünyasının olmazsa olmazı olan mal ve hizmet üretiminin normu olan bir kavram var. O da; ‘sürdürülebilirlik’ kavramıdır. Sürdürülebilirliğin temel sacayakları; ileri teknoloji, yenilikçilik ve yeşil üretimdir. Teknopark da bunun olmazsa olmaz yatırımlarından birisidir. Ayrıca bizim hedeflerimize ulaşma stratejimizin de bir parçası durumundadır. Bunu başarıyor ve bu yola somut olarak çıkıyor olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu anlamda vizyoner liderliği için Sayın Valimize, sorumlu ve yapıcı yaklaşımlarından dolayı Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Gerçek anlamda bir ‘Sanayi-Üniversite İşbirliği Projesi’ ortaya çıkıyor. Yalova ilinin vizyonu ile Yalova Makine İhtisas OSB’nin vizyonu çok örtüşüyor. Artık memnuniyetle şunu görüyoruz ki Yalova’da iktidar partisinden, muhalefetine, idari ve mülki amirlerine kadar herkes Yalova’yı yüksek katma değerli ve yeşil üretimin merkezine dönüştürmek istiyor.”

Direnç Özdemir ayrıca; 2 etaplı olarak inşa edilecek Teknoparkın 1. etabının Üniversite lokasyonunda inşa edileceğini, üretim odaklı olacak 2. Etabının ise Yalova Makine İhtisas OSB içerisinde üretimle teknolojiyi buluşturduğu noktada inşa edileceğine değindi.

Yalova Teknoparkın henüz temel atma töreni gerçekleştirilmeden bile %50 doluluk oranına ulaştığını dile getiren Direnç Özdemir, “Bu hedefe ve ideale hizmet eden bu değerli yatırıma omuz veren, güç veren herkese teşekkür ediyorum. Yalova Üniversitemizle yolumuz daha çok uzun. Makine Mühendisliği Bölümünü, Yalova Makine İhtisas OSB içerisinde inşa ediyoruz. Mekatronik, Malzeme Bilimleri ve Otomotiv Mühendisliği gibi diğer bölümler için de Sayın Rektörümüzle görüşmeler yapıyoruz. Burada kazanan Yalova olacak” şeklinde konuştu.

Son söz olarak Yalova Valisi Muammer Erol; tüm paydaşları ortaya koydukları işten dolayı tebrik ederek, bu projenin hayata geçirilişinde aktif rol oynayan Yalova Makine İhtisas OSB’ye ithafen, “Bir OSB yapılanmasının nasıl olacağının çok iyi bir örneği olduğunu ilimiz içerisinde yaşıyoruz” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen Teknopark Yol Haritası sunumu ile yapılan çalışmalara değinildi.

İmza töreni basın mensuplarının soruları cevaplanarak sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.