Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten sosyal medya hesabından yayınladığı video ile önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden bilgi kirliliği hakkında açıklamalar yaptığını ifade eden Başkan Mustafa Nurten,"A Tipi Mesire Yeri İhalesinden dolayı bize atılan iftiraları iade ediyorum. Kendi menfaatlerimiz için hiçbir şekilde kimseyle bir yerde oturmadım. Ve bir yerde birileriyle oturduysam seçildiğim günden bugüne belediyenin menfaatleri için oturmuşumdur. 1 milyon dolar meselesi de tüm belediye meclis üyeleri tarafından bilinen ve şartnamede yazılacak olan miktardır. O para gerçektir ama belediye içindir." ifadelerinde bulundu.

ESKİ BAŞKAN AHMET MEYDAN'A GÖNDERME

Önceki Belediye Başkanı Ahmet Meydan’a göndermede bulunan Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten,"Bir önceki dönem milyon dolarlar uçtu havada ve mevcut belediye başkanı o milyon dolarlardan dolayı partiden ihraç edildi. O milyon dolarların nasıl geldiğini nereye gittiğini hepiniz biliyorsunuz" dedi.

Başkan Mustafa Nurten yayınladığı video da şu açıklamalarda bulundu;

"Bizim orada ihale esnasında kimseyle bir pazarlığımız yok. Arap yatırımcılarla istişare ettiğimizi ve milyon dolarlar aldığımıza dair çirkin bir iftiraya maruz kaldık. Bu iftirayı atanlara buradan sesleniyorum. Belgeleyemezseniz adam değilsiniz. Belgelerseniz adamın dibisiniz. Biz orada hiçbir arap yatırımcıyla istişare etmedik, oturmadık, konuşmadık. Oturduğumuz insanı sizde biliyorsunuz ailece görüştüğünüz insan. Arap diye nitelendirip algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Köylüye karşı beni linç kampanyası başlatıp sosyal medya üzerinden karalama kampanyası ve Teşvikiye evladı adı altında duygu sömürüsü yaparak algı yaratmaya çalışıyorsunuz ama olmuyor maalesef tutmuyor. Feyk hesaplardan yorum yapanları da Allah’a havale ediyorum. İftira ile hiçbir yere varılmaz. Biz orada köyün haklarını ve menfaatlerini korumakla mükellefiz. Biz göreve geldiğimizde Teşvikiye Belediyesi’ne plajlardan bir lira girdi yoktu. Bir sene sonra 300 bin lira girdi oldu. Her geçen yıl girdi arttı. Demek ki orada köyün menfaatlerini korumuşuz. Beşinci büfeyi de ihale etmişiz. Beşinci büfenin ihale iznini Orman Bölge ve İşletme Müdürlüğü belediyemiz tarafından talep edilmiş Ahmet Meydan zamanında 2017 yılında ihale izni verilmiş maalesef ihale edilmemiş beşinci büfe birilerine kullandırılmış. Biz onu aldık ihalesini yaptık ve belediyeye girdi sağladık. Kendi menfaatlerimiz için hiçbir şekilde kimseyle bir yerde oturmadım. Ve bir yerde birileriyle oturduysam seçildiğim günden bugüne belediyenin menfaatleri için oturmuşumdur. 1 milyon dolar meselesi de tüm belediye meclis üyeleri tarafından bilinen ve şartnamede yazılacak olan miktardır. O para gerçektir ama belediye içindir. Bir önceki dönem milyon dolarlar uçtu havada ve mevcut belediye başkanı o milyon dolarlardan dolayı partiden ihraç edildi. O milyon dolarların nasıl geldiğini nereye gittiğini hepiniz biliyorsunuz. Rahmetli Hüseyin günah keçisi seçildi bu konuda ama paranın nereye gittiği belli değil. Aslında belli de... Belli değile gitti yani. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yatırımlarımız tam gaz devam etmektedir. A Tipi Mesire Yeri İhalesinden dolayı bize atılan iftiraları iade ediyorum. İspata davet ediyorum ve onlara da haklarımı helal etmiyorum."