Uğur Daban: 22 senedir Yalova’da çözülmemiş kanayan bir yaraydı

Yalova Belediye Meclisinin Temmuz ayı 2. Oturumunda Yalova halkının bir daha deprem acısı yaşamaması için yüksek katlı riskli binaların yıkılıp aynı şekilde yeniden yapılarak dönüşümüne imkan sağlayacak tarihi kararla ilgili söz alan AK Parti Yalova Belediye Meclis Üyesi Uğur Daban,"22 senedir Yalova’da çözülmemiş kanayan bir yaraydı" dedi.

Uğur Daban,”Sayın Başkan bu mecliste daha önceki zamanlarda da elini taşın altına koyup kararlar alınıyordu. Bunların maddi karşılıkları vardı satışlarla ilgili tazminatlarla ilgili bu meclis daha önce bir çok benzer kararlarda inisiyatif kullandı ve bununla ilgili bedeller ödedi hala da ödediği bedeller var." dedi.

Uğur Daban,"Ama bu insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiyle 22 senedir Yalova’da çözülmemiş kanayan bir yaraydı. Evlerinden insanlar çıkamıyorlar ve en ufak bir depremde yine çıkamayacaklar. Bu kararımızda eğer bu süreçte devletimiz, hukuk ne şekilde yaparsa yapıncaya kadar bile olmuş olsa belki de haklı bir hukuki kanaat bile olmuş olsa o zamana kadar yıkılmak üzere olan bir bina eğer vatandaşın kendi eliyle yıkıp oraya yeni bina yapılacaksa oradaki insanları bile korumak adına bu meclis bu konuyu buradan geçirmeli diye düşünüyorum. Bir kişiyi bile kurtarmak adına sonuçta ne parasal bir problem var ne de hukuki olarak bizi hapse sokacak bir şey var. Biz insan adına varız ve meclis üyeleri olarakta bu konunun bir çözüm üretmek adına bir başlık olarak emek harcanan bir konu olduğunu biliyorum. Ben varım başkanım. Meclis olarakta Cumhur İttifakı olarak biz varız ve onaylıyoruz bu konuyu.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.