Umut Mühendislik, sıfır atık belgesini aldı

Uğur Daban yaptığı açıklamada,”İsrafın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla oluşturulan sıfır atık prensibi kapsamında Umut Mühendislik olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Uğur Daban,“Sıfır Atık Yönetimi konusu gündeme geldiği ilk andan bugüne hizmet verdiğimiz bütün firmaların eğitimlerinde sıfır atık konusundan bahsediyor ve atık ayrışımlarının bu doğrultuda yapılmasının takipçisi oluyoruz. Umut Mühendislik firması olarak birçok konu da olduğu gibi Sıfır Atık Yönetimi konusunda da sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan firmalara farkındalık oluşturmaya çalışarak birçok çalışma da yer aldık.

Sıfır atık yönetiminin sadece atık ayrışımıyla kalmayıp, ayrışım sonrasında ürün elde etmeninde önemli olduğunu savunan firmamız, uzun süredir kendi üretimimiz olan kompost cihazı “TUMUBLER” ile birlikte sıfır atık projesinde organik atıklarında geri dönüşemeyen atıklardan ayrılarak etkin rol oynayabileceğini göstermiştir.

Hizmet verdiğimiz firmalarda sıfır atık bilincini oluşturma da büyük bir rol üstlenen firmamız, gönüllülük esaslı olarak örnek teşkil edecek şekilde Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmıştır.

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit YILMAZ’ ın firmamıza yapmış olduğu ziyaret kapsamında Sıfır Atık Yönetimi ve Çevre Bilinci konularında değerlendirmelerde bulunulup, İl Müdürü tarafından firmamıza Sıfır Atık Belgesi takdim edilmiştir.

Gelecek nesillere daha temiz, yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için atığımızın kıymetini bilelim ve onu doğru yönetelim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.