Vali Bey "yıkın" dedi, belediye başkanları "yıkamayız" dediler

Yalova Valisi, Belediye Başkanlarına "İmar mevzuatına aykırı yapıları yıkın" diyor ama Yalova’daki hiçbir belediye başkanı buna yanaşmıyor haklı olarak ve "yıkamayız" diyorlar!

Peki Yalova Valisi bunu niye istiyor Belediye Başkanlarından?

Tabii ki Vali Bey bunu kafasına göre yapmıyor ve konuyla ilgili yayınlanan genelgeye göre hareket ediyor Sayın Vali.

Örnek veriyorum... Yalova’da sadece bir ilçede var 1000 tane böyle yapı!

Şimdi Belediye Başkanları “Ben yıkmam” deyince Yalova Valisi yine genelgeye dayanarak bu yapıların listesini istiyor belediyelerden çevre ve şehircilik il müdürlüğü vasıtasıyla ve belediyelerde bu listeleri yolladılar.

Ne olacak peki?

Valilik çevre ve şehircilik vasıtasıyla muhtemelen il özel idaresinin iş makinalarıyla çıkacağı ihaleyle bu yapıları yıkacak ve yıkım maliyetlerini de %100 fazlası ile belediyelerden tahsil edecek bir şekilde...

İmar mevzuatına aykırı yapıların yıkılması çok sıkıntılı bir konu ve yerel seçimlere kalmış 2 sene ve haliyle hiçbir belediye başkanı yanaşmaz bu işe ve dediğim gibi öyle de oldu zaten.

Bakın bu iş bütün belediyeler için yani AK Parti’li belediye içinde geçerli CHP’li veya MHP’li belediyeler içinde geçerli ama bu işin siyasi faturası tabii ki iktidara ve iktidar belediyelerine kesilir benden söylemesi.

Hee... Sordum soruşturdum "hayata geçer mi, düğmeye basılır mı?" diye ama kimsenin böyle bir beklentisi yok açıkçası ama endişeli olanlar var yok değil.

Dün görüştüğüm bir yetkili "Bu işin sonu yeni bir imar barışına gider" dedi.

Aktarmış olayım.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
YalovaYalova Valisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.