Vefa Salman katılmadı! Muğlim Bağatar tanık sıfatıyla bilgi verdi...

Vefa Salman döneminde Yalova Belediyesi tarafından Seyrantepe Mahallesi’nde yapılan taziye evi ile ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

Yalova Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’nde patlak veren skandal yolsuzluk sebebiyle başlatılan soruşturma kapsamında Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve yargılaması devam eden Vefa Salman ve 4 sanık hakkında görevi kötüye kullanarak kamuyu zarara uğratmak suçlaması ile açılan Taziye Evi davasının ilk duruşması yapıldı.

Vefa Salman’ın kritik davada duruşmaya sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmaması dikkat çekti.

Dönemin Fen İşleri Müdürü Hamit Kutlu savunmasında ihalenin usule uygun bir şekilde yapıldığını dile getirdi. Hamit Kutlu, “Seyrantepe, mahalle olduktan sonra buradan gelen en önemli talep bir taziye evi yapılması yönündeydi. Ama burada imar uygulaması yapılmadığında biz prefabrike bir bina için ihaleye çıktık. Bu esnada Ahmet Çavuş adlı bir bağışçı bu taziye evinin kendisi tarafından yapılacağını bize iletince ihaleyi iptal ettik. Ama sonra bağışçı bu kararından caydı. Eğer o bağışçı caymasaydı ihale iptal edilmemiş ve davaya konu bir durum da ortaya çıkmamış olacaktı” dedi.

Diğer sanıklar Türker Bayram, Murat Sırmabıyık ve İlker Hasan Küpeli’nin de savunmalarının alındığı duruşmaya tanık sıfatı ile katılan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar,“Taziye evi konusu ve başka konularda gerek bize ve gerekse belediye meclis üyelerimize ulaşan bir takım ihbarlar vardı. Taziye evinin de oy karşılığı bir kişiye yaptırıldığı ama ihaleye sonradan çıkıldığı ihbarını alınca biz de gidip olayı yerinde görmek istedik. Yaptığımız incelemede taziye evinin yapıldığını gördük. Hatta bize gönderilen bir fotoğraf vardı. Ona da bakıp bu mu değil mi diye inceledik. İhaleyi de araştırdığımızda ihalenin olmadığını gördük. Belediyede yapılan usulsüz işlerden rahatsız olan belediye personelleri de bize bu tip konularla ilgili bilgileri aktarıyorlardı. Bizde kamunun ve belediyenin menfaatlerini korumak adına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bu süreçte insanlar korkutulup, tehdit edilerek susturulmaya da çalışıldılar. Bunun gibi başka olaylar da var. Onlar da önümüzdeki günlerde çıkacak” şeklinde mahkemeye bilgi verdi.

Tanık olarak dinlenen mahalle muhtarı Tayfur Çetin ise, “Mahallede bir taziye evi ihtiyacı vardı. Biz Belediye Başkanı Vefa Salman’a defalarca gittik ve bu talebimizi ilettik. Ama aradan 1-1,5 yıl geçmesine rağmen yapılmadı. Bu arada bir hayırsever tarafından binanın yapılacağı söylendi. O da yapılmadı. Bunun üzerine inşaat işleri yapan kardeşim Feridun Çetin burada taziye evinin temelini atıp prefabrike taziye evini tamamladı. Ama belediye burasının belediyeye ait bir arazi olduğunu burasını yıkmamız gerektiğini bize söylediler. Ya da ihale yaparız siz de o ihaleye giresiniz kazanırsanız işi siz yapmış olursunuz dediler. Biz de açılan ihaleye girdik. İhaleye 3 firma çağırıldı ama sadece kardeşim Feridun Çetin’in firması katıldı ve ihaleyi de o aldı” dedi.

AK Parti Yalova İl Başkan Yardımcısı Serhat Topçular’ın da tanık sıfatı ile ifade verdiği davanın görülmesine ileri bir tarihte devam edilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.