Yakup Bilgin Koçal, 'Aktif siyasete dönecek mi?' söylentilerine cevap verdi
Yalova siyasetinin duayen isimlerinden Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, "Aktif siyasete dönecek mi?" söylentilerine cevap verdi ve "Ben beş yıl evvel aktif siyaseti bıraktığımı açıklamıştım. Maalesef inanmamakta ısrar edenler olduğunu görüyorum." dedi.

Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ın sosyal medyadan kendisi ile ilgili yaptığı bir paylaşımın altına yorum yazan Yakup Bilgin Koçal,"Siyaset bir meslek değildir. Hayatımın yirmi yılını siyasete vakfettim. Yeter, artık gençler yapsın." dedi.

Üçüncü Romanının haftaya çıkacağını açıklayan Yakup Bilgin Koçal, şu ifadeleri kullandı;

"Hakan bey merhaba, bir arkadaşımın uyarısıyla yazınıza vakıf oldum. Ben beş yıl evvel aktif siyaseti bıraktığımı açıklamıştım. Maalesef inanmamakta ısrar edenler olduğunu görüyorum. Siyaset bir meslek değildir. Hayatımın yirmi yılını siyasete vakfettim. Yeter, artık gençler yapsın. Emeklilik dönemimde daha çok okumaya, yazmaya vakit ayırıyorum. Üçüncü romanım inşallah haftaya çıkacak. Bu roman biraz da neden siyaseti bıraktığımın izahı gibidir. Görüş sahibi olmak başka şeydir, aktif siyaset farklı... saygılarımla..."





YAKUP BİLGİN KOÇAL KİMDİR?                         

12 Aralık 1958 yılında Yalova'da doğdu.

Yakup Bilgin Koçal, ilköğretimini Yalova'da tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimi için yatılı olarak gittiği İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Yüksek Öğretimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlayan Koçal, 1982 yılında Mühendislik Fakültesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.

İş hayatına özel sektörde devam eden Koçal, 1992 yılında Özel Öncü Eğitim Kurumları’nı kurdu ve çeşitli taahhüt işleriyle iştigal etti. İş hayatının yanı sıra, Yalova Devlet Hastanesi Vakfı Kurucu Başkanlığı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Anavatan Partisi Kurucu İl Başkanlığı, TUFAG Folklor Derneği Başkanlığı ve Yalova Spor Kulübü Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Yakup Bilgin Koçal, 1999-2004 döneminde Yalova Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Bu dönemde Yalova Belediyesi’nde uygulamaya koyduğu “Yerel e-Yönetişim Modeli” 04-05 Eylül 2003 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Avrasya e-Belediye Forumu’nda “Dünyadan ve Türkiye’den Gerçek e-Yönetişim Örneği” olarak gösterildi.

2004-2009 yılları arasında entelektüel çalışmalarına ağırlık veren Koçal, 2009 yılında yeniden Yalova Belediye Başkanı seçildi.

Çeşitli dergi ve gazetelerde birçok yazı ve makalesi yayınlanan Koçal’ın, aynı zamanda “Küreselden Yerele Geleceğin İnşası”, “Dünya Kenti Yalova için Postmodern Alternatif: Yerel Siyaset”, “Verimlilik ve Gönüllülük Işığında Yerel Kalkınma” ve “Yerelden Ulusala Bilişim Eylem Planı” adıyla yayınlanmış 4 adet de kitabı bulunmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babası olan Koçal, iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.