Yalova 400 yataklı yeni hastane değerlendirme toplantısı

Yalova’da 2019 yılında yapımına başlanmış olan 400 Yataklı Yeni Yalova Hastanesi 17 Ağustos tarihinde geçici kabul işlemleri tamamlanarak İl Sağlık Müdürlüğümüze teslim edilmiş olup hizmete geçiş sürecine girilmiştir. Yeni hastanenin açılış ve mevcut hizmet binasının taşınma süreçleri hakkında Sayın Valimiz, İlimiz Milletvekilleri ve İl Yöneticilerimize bilgilendirme ve yerinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Yalova Valimiz Muammer EROL başkanlığında gerçekleşen toplantıya, AK Parti Milletvekilleri Ahmet BÜYÜKGÜMÜŞ ve Meliha AKYOL, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa TUTUK, AK Parti İl Başkanı Muğlim BAĞATAR, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit YILMAZ ve il yöneticilerimiz katılım sağlayarak İl Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah ERAY tarafından süreç ile ilgili sunum eşliğinde bilgilendirildiler.

  • 400 yataklı Yeni Hastanenin Eylül ayında hizmete başlaması planlanmaktadır. Yeni hastanemizin temizliğine başlanmış olup, Yalovalı vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde kademeli olarak hastanenin hizmete başlaması planlanmaktadır. İlk aşamada acil servisin açılması planlanmış olup (mevcut hastanede eş zamanlı olarak hizmet vermeye devam edecek şekilde), bir süre hizmet verilerek süreç gözlemlenecektir. Akabinde 15 (on beş) poliklinik odası, 10’ar yataklı dahili ve cerrahi servis odaları, 1. basamak yoğun bakım ünitesi ve 4 (dört) ameliyathane odası, fizik tedavi ünitesinin, idari birimlerin, yemekhanenin taşınması sağlanacak olup, bu şekilde de bir süre hizmet verilecektir. Sonrasında da yine kademeli olarak yeni hastaneye taşınma süreci tamamlanacaktır.
  • 400 Yataklı Yeni Hastane ile birlikte mevcut hastanenin hizmet kapasitesinde büyük ölçüde artış gerçekleştirilecektir. Mevcut hastanede 250 olan Hasta Odası Yatak Sayısı 289’a, Yoğun Bakım Yatak Sayısı 60’dan 90’a, Ameliyathane sayısı 11’den 17’ye, Acil Müşahede Sayısı 18’den 60’a, Diyaliz Yatak Sayısı 22’den 35’e, Kemoterapi Koltuk Sayısı 6’dan 12’ye, Endokskopi Masa Sayısı 2’den 8’e yükselecektir. Yeni Hastanenin hizmete girmesi ile birlikte özellikli hizmet birimlerinden olan Yanık Ünitesi, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Kemoterapi Yatağı da vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.