Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk: Para kasadan uçmuş!
Yalova Belediye Meclisi, Başkan Vekili Mustafa Tutuk'a 50 milyon borçlanma yetkisi verdi. Para, Vefa Salman döneminde müteahhit alacaklarını ödemek yerine sahte evraklarla üçüncü kişilere ödenerek hortumlanan paraları alacaklı müteahhitlere ödemek için ve yatırımlar için kullanılacak.

Söz konusu 50 milyon borçlanma talebinin gerekçelerinden biri olan Yalova’ya yatırım yapılmasına CHP’li Meclis Üyeleri karşı çıktı ve sadece 25 milyon borçlanma yetkisinin oylanması halinde tamam diyeceklerini ancak Yalova yatırım yapılması gerekçesiyle teklifin 50 milyonluk haliyle oylanması halinde CHP Grubunun çekimser oy kullanacağı belirtildi.

Bunun üzerine konuşan ve 25 milyon ile hortumlanan müteahhit alacaklarını ve diğer geçmiş borçların ödenemeyeceğini anlatan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk,"172 icra dosyası 17 milyonluk icra var fakat hesaplardan üçüncü kişilere aktarılan 20 milyon üzeri... bakın dün bir vatandaş ‘biz alacağımızı istiyoruz’ dedi. Ne kadar dedik baktık hesaplarına 38 bin TL. Vatandaş dedi ki; ‘Ne 38 bin TL’si tam 3 milyon alacağım var sizden’ dedi. Sizin 17 milyon gördüğünüz resmi icralar... 20 milyon’un üzeri dediği değerli Müdürümün bir para yok ortada! Para kasadan uçmuş! 30 olsa 47 eder. 40 olsa 57 eder. Yani burada anlaşılmayan bir konu olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Söz konusu 50 milyon borçlanma teklifi, CHP'li Meclis Üyelerinin çekimser oylarına rağmen meclisten geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.