Yalova Belediyesi zimmet davası

Yalova Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’nde patlak veren skandal yolsuzluk davası bugün görülmeye devam etti.

Yalova Belediyesi avukatı 150 sayfalık bilirkişi raporuna, üyelerinden birinin hesap uzmanı olması nedeniyle katılmadıklarını, bu nedenle yeni bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, bilirkişi raporunun özellikle sonuç kısmında yer alan değerlendirme bölümüne işaret ederek, yeni bilirkişi raporu hazırlanması ve mevcut bilirkişilerin aykırı rapor düzenlemesi nedeniyle haklarında suç duyurusunda bulunulması talebini iletti.

Bilirkişilerin eldeki bilgi, belge, mesajlar ve konuşmalara raporda yer vermediklerini ileri süren Bekir B'nin avukatları, özellikle olaydan 7 gün sonra suç duyurusunda bulunan Vefa Salman, Halit Güleç ve belediye yetkililerine yer vermediklerini, raporun yanlı düzenlendiğini iddia ederek, yeni heyet raporu alınması yönünde taleplerini aktardı.

VEFA SALMAN'IN HİÇBİR FONKSİYONU YOK!

Sanık ve avukatlarına söz verilmesinin ardından dinlenilen tanık L.P.T, mobilya ve büro üzerine iş yaptığını belirterek, belediyeden doğrudan temin usulü ile ihaleye girmeden işler aldığını söyledi.

Halit Güleç, müteahhit Bekir B. ve Reşat E'yi tanıdığını, 2019 yılına kadar belediyeye iş yaptığını anlatan L.P.T, Halit Güleç'in müdürlerle yaptığı toplantıda kendisine iş verilmemesi talimatı verdiğini ileri sürdü.

Reşat E'nin Halit Güleç'in verdiği liste doğrultusunda ödemeleri yaptığına birçok kez şahit olduğunu iddia eden L.P.T, Halit Güleç'ten habersiz otoparka dahi araç parkının yapılamadığını, belediyeyi Vefa Salman'ın yönetmediğini öne sürerek, "Vefa Salman'ın hiçbir fonksiyonu yok." ifadesini kullandı.

Tanığın ifadelerine katıldığını belirten sanık Reşat E. de tüm ödemeleri Halit Güleç'in talimatıyla yaptığı iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, Reşat E'nin tutukluluğunun devamına ve yeni bilirkişi raporu istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

KORKMAZ'DAN TEPKİ: KUKLA

Vefa Salman dönemindeki yolsuzlukların üzerine giden Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, gelişmeleri analiz ettiği paylaşımında,"Ben Youtube'da yayınladığım son video da ne dedim... "Belediyeyi perde arkasından yönettiği herkes tarafından bilinen Halit Güleç..." dedim değil mi... izleyenler görüp dinlemişlerdir. İşte bugün görülen davada da bir tanık ifadesinde; Halit Güleç'ten habersiz otoparka dahi araç parkının yapılamadığını, belediyeyi Vefa Salman'ın yönetmediğini ve Vefa Salman'ın hiçbir fonksiyonu olmadığını söylemiş... Yani bu tanık aslında; adeta sağır sultanın bile bildiği bir gerçeği mahkemede dile getirmiş ve milletin kendisine Yalova Belediyesi'ni yönetmesi için yetki verdiği Vefa Salman'ın bu yetkiyi kullanamadığını ve adeta bir kukla olduğunu söylemiş. Doğru demiş." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.