Yalova Belediyesi’nde en düşük kadrolu işçi maaşı  net 8200 TL oldu

Yalova Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında imzalanan ek protokolle kadrolu işçilerin yevmiyelerine ve sosyal haklarına %49 oranında zam yapıldı. Protokolü Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, işçilerinde katıldığı törende imzaladı.

İmza töreni için Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, kadrolu işçiler ile bir araya geldi. Törene Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Naim Ardıç, Volkan Dadaloğlu, Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, Başkan Yardımcısı Selim Bal ve işçiler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret belirlenirken, enflasyon karşısında çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz sözünü düstur edinen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, her zaman çalışanların maddi manevi yanında olduklarını gösterdi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 8200 TL OLDU

Yalova Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında imzalanan ek protokol 175 kadrolu işçiyi kapsıyor. İmzalanan protokolle en düşük işçi yevmiyesi 169,57’den 252,66 TL’ye çıkarıldı. Buna göre sosyal haklar hariç en düşük işçi maaşı net 8200 TL oldu.

BAŞKANIMIZ İŞÇİSİNE SAHİP ÇIKTI

Törende sendika adına kısa bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz; “Enflasyon, mutfaklarımızı yakarken, Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Tutuk, işçisine sahip çıkarak hepimizi mutlu eden oranda bir zam yaparak, bizlerin her zaman yanında olduğunu gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

MADDİ MANEVİ MESAİ ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Yevmiyelere ve tüm sosyal haklara gelen zam rakamını %49 olarak belirlediklerini belirten ve hayırlı olsun temennisinde bulunan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, imza töreni öncesinde şunları dile getirdi; “Şehrimize hep birlikte hizmet ediyoruz. Almış olduğunuz maaşlar ananızın ak sütü gibi helal ve sonuna kadar hak ediyorsunuz. Bizler de imkanlarımız dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık. İşçinin, çalışanın alın terinden tasarruf olmaz. Bir tasarruf yapılması gerekiyorsa bunu biz başka bir kalemde yaparız ama çalışanlarımızı asla mağdur etmeyiz. %49 kadrolu işçilerimize hayırlı olsun. Rabbim ağız tadıyla harcamayı nasip etsin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2 yıl önce

Kadrolara yapmis sanki bize yapmista