Yalova'da Kadıköy Belediyesi'nden AK Parti'yi karıştıran paylaşım... Halit Güleç

Haber/Yorum... Yalova Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’nde patlak veren skandal zimmet davası sebebiyle görevden uzaklaştırılıp 19 ay tutuklu kaldıktan sonra yattığı süre göz önüne alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilen davanın 2 numaralı sanığı Halit Güleç’in AK Parti’li Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etmesi ve Kadıköy Belediyesi’nin de bu ziyareti resmi sosyal medya hesabından paylaşması parti içinde tepkilere sebep oldu.

Bu bilgiyi aktardıktan sonra şunu söylemek isterim ki;

Yalova’da zaman zaman şahsi ilişkilerin parti ilişkilerinin önüne geçtiği bir gerçektir.

Ben bu olayı da böyle değerlendiriyorum.

Tabii işin birde siyasi ve algı boyutu var...

Siyaseten Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı kesinlikle yanlıştır... ziyaret tabii ki olabilir ama belediyenin sosyal medya hesabından ziyaretin paylaşılması farklı algılara sebep olur...

Konuyu biraz açacak olursak...

Gerek Vefa Salman gerekse CHP, malum davayı ve görevden uzaklaştırmaları “siyasi karar” diye yorumluyorlar...

Hal böyleyken; Yargılamalar devam ederken yapılan bu ziyaretin AK Partili bir belediyenin sosyal medya hesabından paylaşılması AK Parti aleyhine, CHP’nin ise lehine bir algıya sebep olmuştur.

Eğer yolsuzluk suçlamasıyla yargılaması devam eden bir CHP'li, AK Partili bir belediye başkanını ziyaret ediyor ve bu ziyaret AK Partili belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılıyorsa... "Halit Güleç neden göreve iade edilmiyor?" diye vatandaş sorar yani ve bunu sormakta da haklıdır.

Ve vatandaşı bu algıya sokan da bu gibi soruları sormasına sebep olan da şüphesiz AK Partili Kadıköy Belediyesi'nin bu davranışıdır.

Evet AK Partili Kadıköy Belediyesi bu davranışıyla "Halit Güleç suçsuzdur" mesajı vermiş/algısı yapmıştır bir bakıma...

Konuyla ilgili Kadıköy Belediyesi’nde Başkan dahil sorumlular hakkında disiplin süreci başlatılması için AK Parti Genel Merkezi ve İl Başkanlığına çok sayıda şikayet yapıldığı/yapılacağı bilgisi var.

Bence de disiplin soruşturması gerektirecek bir davranıştır bu...

AK Parti Yalova İl Başkanlığı kısa süre içinde disiplin sürecini başlatıp sorumlulardan savunma isteyecektir diye düşüncemi de ifade etmek isterim.

İzleyelim bakalım neler olacak.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalovalı 3 yıl önce

Osuruktan nem kapmaktır sizin yaptığınız.