Yalova'da sağanak yağış uyarısı

Olumsuz hava koşulları birçok ilde olduğu gibi Yalova’da da hayatı olumsuz etkileyerek kaza ve su basmalarına sebep oldu. Sağanak yağış uyarısı yapılan 22 il arasında en çok yağış alan iller arasında olan Yalova'da Valilik vatandaşları sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirleri olmaları için uyardı.

Yalova Valiliğinden yapılan açıklama ve uyarıda şu ifadeler yer aldı;

"Yalova ili ve ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonucu sel ve su taşkınları olmuştur. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüze 50 (araç ve ev baskını) ihbar düşmüş olup belediyeler, İtfaiye, jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ekipleri olaylara müdahale etmektedir.

Çağrı Merkezimize şu ana kadar

11 adet mahsur kalma,

45 adet su baskını

8 adet trafik kazası,

1 adet trafo yangını,

1 adet asansörde kalma,

1adet yardım talebi,

1adet motosiklet kazası,

1 Adet araç çekilme ihbarı gelmiştir.

Yalova için kuvvetli yağışın devam etmesi beklenmekte olup sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.