Yalova'daki taciz skandalıyla ilgili Mehmet Gürel'den açıklama

YİNE TARİKAT YİNE CEMAAT YİNE ÇİRKİN OLAYLAR!

Yine bir tarikat cemaat yurdunda cinsel taciz ve tecavüz olayı ne yazık ki, Yalova kentinde de meydana gelmiştir. Daha önce de birçok yerde yine bu tarikat ve cemaat yurt ve kurslarında birçok cinsel taciz ve istismar olayı yaşanmış fakat gerekli önlemler ve denetlemeler yapılmadığından dolayı, bu çirkin olaylar tekrar tekrar yaşanmıştır.

Böyle olayların yaşanmasını kolaylaştıran iki ana sebep vardır. Birincisi ekonomik kriz, yoksulluk, devletin öğrencilere gereken yurt ve barınma sağlamaması gibi sebeplerden dolayı, ailelerin daha ucuz veya bedava olan tarikat ve cemaatlerin yurtlarına veya kurslarına yönlenmeleridir. Tabi bu yönelimde halkımızın dini duygularının ve hassasiyetlerinin bu tarikat ve cemaatler tarafından kullanıldığı da apaçık ortadadır. İkincisi; devletin tarikat ve cemaat yurtlarını ve kurslarını yeterince ve doğru bir biçimde denetlememesi, caydırıcı cezaları vermemesidir.

Siyasi iktidarın, her fırsatta bu cemaat ve tarikatları kendine yakın gördüğünü vurgulaması, onlara önem ve değer verdiğini göstermesi, hem tarikat ve cemaat görevlilerinin hiçbir şeyden korkmadan davranmalarına hem de devlet bürokrasisinin onlardan çekinmesine sebep olmaktadır. Siyasi iktidarın acilen bu konudaki denetlemelerini arttırması tarikat ve cemaatlere göz açtırmaması gerekmektedir. Kentimizde de böyle çirkin bir olayın yaşanmış olması bizi çok üzmüştür.

Çocuklarımızın gitmesi gereken yerler tarikat ve cemaat yurt ve kursları değil, çağdaş eğitim kurumları, yurtları ve kurslarıdır.

Kim bilir korkudan veya baskıdan dolayı böyle olaylara maruz kaldığını söyleyemeyen kaç gencimiz daha var. Yoksulluktan ve dini hassasiyetleri istismar edildiğinden dolayı evlatlarını bu yurtlara göndermek zorunda kalan kaç aile var.

İşte biz bu döngüyü değiştireceğiz. Önümüzdeki seçimlerde iktidar olup, siyasi iktidar tarafından batırılmış ekonomiyi düzelteceğiz. Yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Yozlaşmış eğitim sistemimizi, çağdaş ve modern hale getireceğiz. Tarikatların ve cemaatlerin cirit attığı bu düzeni yıkıp, yerine çağdaş, ilerici ve adaletli bir düzen kuracağız.

Mehmet GÜREL

CHP Yalova İl Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.