Yalova Makine İhtisas OSB’den Yalova Kent Konseyine Ziyaret

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bölge Müdürü Musa Turan ve Müdür Vekili Mustafa Acar Kent Konseyi Başkanımız Mustafa Kandemir’i makamında ziyaret ederek, “Yerel, Yenilikçi, Yeşil, Yüksek Teknoloji ve Yalın Üretim” ilkesini ortaya koyan 5Y vizyonu kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

5Y vizyonunun ve Yalova Makine İhtisas OSB’nin çalışmalarının sahiplenilmesi noktasında Yalova Kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduklarının belirten Müdür Musa Turan, OSB’nin reklam ve iletişim faaliyetlerinin profesyonel şekilde yapılması için Yalova’da bu alanda faaliyet gösteren firmaların alt yapılarının geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun için ise her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, Yalova’daki istihdam sorununa yönelik ortak bir dil, ortak bir kampanya ve kolektif bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Mustafa Kandemir, Yalova Makine İhtisas OSB yetkililerine en büyük beklentilerinin burada faaliyet gösterecek firmaların yeşil teknoloji kullanarak üretim yapmaları ve Yalova’nın nitelikli beyaz yakalı çalışan adayı gençlerine istihdam önceliği tanınması olduğunu belirtti.

Yeşil üretim konusunda oldukça hassas olduklarını belirten Turan, yeşil yakalı çalışanlar istihdam edeceklerini, şuan idari merkezlerinde istihdam etmekte oldukları çalışanların büyük bir çoğunluğunun tersine göç yoluyla Yalova’lı gençlerden oluştuğunu ifade etti. Ayrıca Musa Turan, Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile okul laboratuvarlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere ortak çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda firmaların personel ihtiyaçlarını belirlediklerini ve bu ihtiyaçlara göre Meslek Lisesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra burada istihdam edilecekleri bilgisini paylaştı. İstihdam konusunda diğer önemli çalışmalarının OSB bünyesinde kurulacak olan mesleki ve sürekli eğitim merkezleri olduğunu, bu merkezler yoluyla ihtiyaç duyulan personelin kalifiye hale gelmesinin sağlanacağını belirtti.

Mustafa Kandemir, bu çalışmaların oldukça faydalı olduğunu ve kamuoyuna anlatılması noktasında Yalova Kent Konseyi olarak gerekli destekleri vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Firmaların 2022 yılı içerisinde faaliyete geçmeye başlayacağını belirten OSB Yetkilileri, YASKİ’nin atık su kapasitesini artıracak ve aynı zamanda kirlilik ölçümü yapan sensörlerin kullanılacağı bir projeyi de hayata geçirmek istediklerini ifade ettiler. Bu gibi örnek projelerin önemli olduğunun ifade edildiği görüşmede Yalova Kent Konseyinin ve Yalova Makine İhtisas OSB arasında özellikle gençleri ve kadınları kapsayacak şekilde, yerel istihdam potansiyelimizin firmaların ihtiyaçlarına göre dönüştürülmesine yönelik ortak projeler geliştirilmesi hususunda karara varıldı. Bu konuda Yalova Kent Konseyi olarak kamu menfaatine ilişkin her tür proje ve iş birliğine açık olunduğu belirtildi.

Görüşme sonunda, Yalova Makine İhtisas OSB Bölge Müdürü Musa Turan ve Müdür Vekili Mustafa Acar ve Başkan Mustafa Kandemir’e hediyelerini takdim ettiler.

Başkan Mustafa Kandemir ise ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek verdikleri bilgiler için OSB yetkililerine teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.