Yalova ortanca yaş istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre, Ortanca yaş, yeni doğan bebekten en yaşlıya kadar nüfusu oluşturan kişilerin yaşları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ortada kalan kişinin yaşıdır. Ortanca yaş aynı zamanda nüfusun yaş yapısının yorumlanmasında kullanılan önemli göstergelerden biridir.

31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Türkiye ortanca (medyan) yaşı 32,7 olarak tespit edilmiştir.

ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, 2007 yılında 28,3 olan Türkiye ortanca yaşı, 4,4 yaş artmış ve 32,7 olarak gerçekleşmiştir.

Ortanca yaşı en yüksek olan il Sinop, en düşük olan il Şanlıurfa oldu

Ortanca yaşın illere göre dağılımına bakıldığında, Sinop'un 41,4 ile en yüksek ortanca yaş değerine sahip olduğu görüldü. Sinop'u, 40,6 ile Balıkesir ve Kastamonu izledi. Diğer yandan 20,4 ile Şanlıurfa en düşük ortanca yaşa sahip il oldu. Şanlıurfa'yı, 21,2 ile Şırnak ve 22,3 ile Ağrı takip etti.

31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Yalova nüfusunun ortanca yaşı 36,3'e yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre, ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, Yalova ilinin 2007 yılında 32,7 olan ortanca yaşı, 3,6 yaş artmış ve 36,3 yaş olarak gerçekleşmiştir.

İlçelerin ortanca yaşları incelendiğinde; Çınarcık ilçesi 43,7 ortanca yaşı ile en yaşlı nüfusa sahip olup, Altınova ilçesi ise 31,4 ortanca yaş ile en genç nüfusa sahiptir.

Anahtar Kelimeler:
YalovaYalova NüfusTüik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.