Yalova Valisi Muammer Erol’un 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla yad ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Aziz Milletimizin varlık ve yokluk mücadelesinde büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Mücadelemiz, 1923’te Ankara’da Cumhuriyetimizi kurarak zafere ulaştırmış, Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır.

Hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla milletinin refah ve mutluluğu için çalışan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki öngörüsüyle tüm dünyanın saygısını kazanmıştır.

Bugün bizler de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinde kazanımlarımızı arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını ve vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha en kalbi duygularımla, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad olsun.

Muammer EROL

Yalova Valisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.