YESOB Başkan ve yöneticilerinin iddialarına Nesgün'den cevap

Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’a konuşan YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ve yöneticilerinin yaptığı açıklama ve iddialar Yalova kamuoyunda büyük yankı bulurken iddiaların muhatabı şirketten açıklama gecikmedi.

Hakan Korkmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada,"Nesgün Turizm Vekili Av. Murat Güller aradı ve YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ve YESOB yöneticilerinin açıklamaları karşısında cevap hakkını kullanmak istediklerini belirtti ve bu amaçla kendileriyle de bir röportaj yapmam konusunda taleplerini bana iletti. Bende İlkeli ve objektif yayıncılık anlayışıyla bu talebe olumlu cevap verdim ve yazılı bir açıklama ile cevap haklarını kullanabileceklerini kendilerine ilettim. Az önce şirket avukatı bana yazılı bir metin yolladı ve bunu cevap hakkı kapsamında yayınlamamdan memnuniyet duyacaklarını bana iletti." ifadelerinde bulundu ve Nesgün’den gelen açıklamayı okurlarına duyurdu.

İşte YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ve YESOB Yöneticilerinin açıklamalarına karşı Nesgün Turizm Şirketi'nden yapılan o açıklama;

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Son günlerde bazı basın yayın organlarında, internet haber sitelerinde ve sosyal medyada müvekkilim Nesgün Turizm şirketi hakkında yanlış bilgilendirme, yönlendirme ve algı yaratma amaçlı haberler ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Müvekkil Nesgün Turizm ile Yalova Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği(YESOB) arasındaki hukuki ihtilafa yönelik esnaf odaları üyelerinin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:

YESOB, maliki olduğu Yalova ili Merkez İlçesi 2009 ada 1 parselde kayıtlı 1369 m2 boş arsa vasıflı taşınmazı 01/04/2018 başlangıç tarihli 5 yıl süreli kira sözleşmesi ile müvekkil Nesgün Turizm’e kiraya vermiştir. YESOB, taşınmaz üzerinde Yalova Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından inşaat yapma izni verilmemesine rağmen 12.05.2018 tarihli Genel Kurul toplantısında verilen kısıtlı yetkiyi esas alarak hiçbir ihale süreci işletmeden, teklif almadan ve birlik üyelerini bilgilendirmeden üçüncü şahıs müteahhit bir firma ile 07.01.2020 tarihinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalamıştır. Taşınmaza inşaat izni verilip verilmemesi hususu, YESOB yetkilileri ile Yalova Belediyesi arasındaki bir konu olup müvekkil şirketin bu duruma herhangi bir dahlinin olamayacağı açıktır. YESOB yetkililerinin imar izni alınması ile ilgili ihmal ve kusurları müvekkil şirkete yüklenemeyeceği gibi kamuoyunda YESOB’u zarara uğratma iddialarının da muhatabının da müvekkil şirket olmadığı tartışmasızdır.

Müvekkil Nesgün Turizm, taşınmazı 01.04.2023 tarihine kadar kiracı olarak kullanma hakkına sahiptir. YESOB tarafından müvekkil şirket aleyhine açılan tahliye davası Yalova Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2020/427 E.-2021/403 K. sayılı kararı ile reddedilmiştir. YESOB yetkililerinin iddia ettiğinin aksine kira sözleşmesinde müteahhit bir firma ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmasının tahliye sebebi sayılmayacağı yargı kararı ile tespit edilmiştir. Müvekkil şirketin davayı kazanması YESOB tarafından hazmedilememiş, taşınmazın kullanımını engellemek için müvekkil Nesgün Turizm ve yetkilileri sürekli taciz edilmiş, son olarak kira sözleşmesinin bitimine daha 1,5 yıl bulunmasına rağmen zemin etüdü işlemi bahane edilerek iş makineleri kiralanan arsaya getirilmek ve kamuoyunda müvekkil şirketin ticari itibarı zedelenmek istenmiştir.

YESOB tarafından taşınmaz üzerinde zemin etüdü işlemine izin verilmesi için Yalova Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2021/2209 E. sayılı dosyasıyla müvekkil şirket aleyhine dava açılmış olup yargılama süreci devam etmektedir.

Bazı internet siteleri ve sosyal medyada müvekkil şirketin yasal olarak kiraladığı ve kira bedelini YESOB’a ödediği taşınmaza “çökme-el koyma-işgal etme” iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve tamamen iftira olduğu yukarıdaki açıklamalarımız ile ispat edilmektedir. Ayrıca müvekkil şirketin yetkili ve ortakları Ömer Eski ve Sinan Gündüz olup ismi şirket ortağı olarak zikredilen kişilerle şirketimizin hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. YESOB Başkanı ve bazı yöneticilerin birlik üyelerini ve kamuoyunu yaklaşmakta olan odalar birliği seçimleri sebebiyle yönlendirmek ve müvekkil şirkete yönelik olumsuz algı yaratmak amacıyla yaptığı suç içeren açıklama ve iftiralarına karşı suç duyurusunda bulunacağımızı ve haklarında tazminat davası açacağımızı beyan ediyoruz.

Sonuç olarak, müvekkil Nesgün Turizm şirketi Yalova ve çevre illerde faaliyet gösteren kurumsal bir firma olup YESOB Başkan ve yöneticilerinin amacı herkes tarafından bilinen karalama ve algı yaratma girişimlerinin gerçeği yansıtmadığı ve hukuk nezdinde tüm haklarımızın kullanılacağı başta birlik üyelerine ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Nesgün Turizm Taşımacılık İnş.Tem.Çiç.Tar.Tic.Ltd.Şti

Vekili Av. Murat GÜLLER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.