Yesob'dan açıklama

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) kiracısı firmayla yaşadığı sorunla ilgili açıklama yaptı. YESOB’dan yapılan yazılı basın açıklamasında kiracı firmanın kurumu zarara uğrattığı belirtildi.

İŞTE ilk kez Revizyongazetesi.com'un yayınladığı O AÇIKLAMA

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Nesgün Turizm Taşımacılık İnş.Tem.Çiç.Tar.Tic.Ltd.Şti şirketinin Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında yaşanan hukuki uyuşmazlığa yönelik yapmış olduğu kamuoyu açıklamasına istinaden kamuyonun, esnaf odaları, oda üyelerinin doğru bilgilendirilmesi ve YESOB hakkında ortaya atılan haksız iddiaların düzeltilmesi amacıyla cevap verme gereksinimi hasıl olmuştur.

YESOB maliki olduğu Yalova ili Merkez ilçesi 2009 ada 1 parselde kayıtlı 1369 m2 boş arsa vasıflı taşınmazı 01/04/2013 tarihinde Nesgün Turizm Taşımacılık İnş.Tem.Çiç.Tar.Tic.Ltd. şirketine kiraya verilmiştir. Kira sözleşmesi 01/04/2018 tarihinde tarafların isteği üzerine yenilenmiş olup kira kontratına ek olarak 34 maddeden oluşan özel şartlar bölümü eklenmiştir. Özel şartlar bölümü tarafların ortak iradelerine göre hazırlanıp imzalanmıştır. Kira sözleşmesine ek olarak imzalanan özel şartlar kısmının 33.Maddesi gereğince “kontrat süresi içinde arsanın satılması veya YESOB tarafından arsaya inşaat yaptırılması durumunda kiracı arsayı boş olarak YESOB’a teslim edecektir.” Şeklinde olup sözleşme şirket yetkilisi Sinan Gürbüz tarafından imzalamıştır. YESOB’un 22.11.2019 tarihli Başkanlar Kurulu toplantısında birliğin gelir kalemlerinin arttırılması ve arsanın değerlendirilmesi amacıyla maliki olduğu Yalova ili Merkez ilçesi 2009 ada 1 parselde kayıtlı 1369 m2 boş arsa vasıflı taşınmaz üzerinde inşaat yapılması 17 oda başkanının tam katılımı ve imzası ile kararlaştırılmıştır.

Birlik Yönetim Kurulu 2018 yılında Olağan Genel Kurul Toplantısında ve bağlı bulunduğumuz Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’ndan almış olduğu TAM YETKİ ile, 17.12.2019 tarihli toplantısında konu ile ilgili tekrar görüşülmüş “YESOB İnşaat Yapım ve Kontrol Komisyonu” oluşturulmuş ve çeşitli firmalardan almış olduğumuz proje teklifleri değerlendirilmiş, esnafımız için en uygun teklifi sunan firma ile sözleşme imzalanmıştır. Proje teklif aşamalarındaki işlemlerin tamamı hukuka ve tebliğe uygun olarak incelenmiş ve teklifler arasında Yalova esnafının ortak menfaati ön planda tutulmuştur. Nesgün Turizm Taşımacılık İnş.Tem.Çiç.Tar.Tic.Ltd.Şti Kamuoyu açıklanmasında ihale süreçleri ile ilgili bahsi gecen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup proje teklif usulü ile gerçekleştirilmiştir . YESOB olarak bizler kanunlardan aldığımız yetkiler ile kurum yararına çalışmakta ve odalarımızın hak ve menfaatini korumak için bu yetkileri usulüne uygun bir şekilde kullanmaktayız.

Söz konusu arsanın sözleşme imzalaması sonrası imar durumunda değişiklik meydana gelmiş “Ticaret Alanından” “Ticaret-Konut” alanına çevrilmiştir. İmar planı değişikliği ile başlayan yargısal süreçte YESOB, Nesgün Turizm Taşımacılık İnş.Tem.Çiç.Tar.Tic.Ltd.Şti tarafından kurum olarak maddi zarara uğratılmıştır. Taraflar arasında bu sürece ilişkin yargıya intikal eden işlemler için yargısal süreç devam etmektir.

Arsanın imar planı değişikliği ile inşaata başlanması için ruhsat alınması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Ruhsat başvurusu için gerekli olan zemin etüdü çalışmalarına söz konusu şirket izin vermemiş olup konu tarafımızca yasal prosedürlerin yerine getirilmesi için yargıya intikal ettirilmiştir. Yargıya intikal ettirilmesinin sebebi ruhsat başvurusu için zemin etüdü çalışmalarının zorunlu bir unsur olması ve aksi taktirde ruhsat başvurusunun yapılamamasıdır. Bu süreç YESOB tarafından prosedürlerine uygun şekilde ilerlemiş hiçbir şekilde kimsenin itibarı zedelenmek istenmemiştir. Nitekim zemin etüdü çalışmaları ticari itibar zedeleyecek bir durum asla değildir. YESOB ve bağlı olduğu 17 oda esnafa en iyi şekilde hizmet etmek gayesindedir. Hizmet ettiği müddetçe belli bir topluluğunun ya da kişilerin ortak amaçlarını değil tüm Yalova esnafının hak ve menfaatlerini gözetmektedir.

Yaklaşan YESOB seçimleri dolayısıyla görsel ve yazılı medyada çıkan haberlere ilişkin, YESOB hiçbir esnafı ya da üyesinin itibarını zedeleyecek şekilde algı yaratmaya çalışmamış olup seçimlerin en demokratik şekilde yürütülmesini sağlayacaktır. Bu süreçte olumsuz algı yaratmak adına çıkan haberlere Yalova esnafının ve 17 meslek odasının ihtiyatla yaklaşmasını YESOB tarafından tüm bu süreci takip ettiğimizi ve hukuki yollara başvurulacağını başta birlik üyeleri olmak üzere kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.