Köşe Yazıları

Hakan Korkmaz yazdı… Meydan Mehmet Gürel’e kaldı!

Ön seçim yapılsaydı CHP’nin Yalova Belediye Başkan Adayı onun olacağı…

Öyle ya da böyle bir şekilde haksızlığa uğradığı hep söylendi, hala da söyleniyor.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’den bahsediyorum.

Evet Yalova siyasetinin CHP kanadında siyaseten bir şekilde önü kesildiği söylenen ama son delege seçimlerinden ve kongreden başarıyla çıkıp il başkanlığı koltuğuna oturmayı başaran CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’den bahsediyorum.

Milletvekili olma hedefine artık çok yaklaşan Mehmet Gürel’den bahsediyorum.

Tercihini bir şekilde Mehmet Gürel’den değil, Vefa Salman’dan yana kullanan Muharrem İnce’nin CHP ile yolları ayrıldı gibi…

CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel’in CHP ile yolları ayrıldı.

Yine Muharrem İnce ile yakınlığı bilinen ve gerçek siyasi hedefine bir türlü ulaşamayanlardan olan Ertan Şener’in de Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçmesi muhtemel gözüküyor.

Uzatmayayım…

Diyeceğim o ki;

Dikkat ederseniz CHP Yalova’da meydan adeta Mehmet Gürel’e kalmış, kalacakmış gibi gözüküyor!

Siyasette CHP kanadındaki Yalova’ya da yansıyan son gelişmelere bakıldığında… CHP Yalova’da meydanın Mehmet Gürel’e kaldığı çok açık bir şekilde şimdiden görülmektedir diye düşünüyorum.

Şu anda CHP’nin Yalova’da Milletvekili de olmadığı için tek güç ve yetki sahibi durumunda olan Mehmet Gürel bakalım bu yeni siyasi iklimi nasıl değerlendirecek açıkçası merak ediyorum!

Yalova siyasetinin CHP kanadında şu an siyaseten adeta meydanı boş bulan Mehmet Gürel bakalım siyasi hedefine ulaşabilecek mi?

Ulaşır ulaşmaz onu göreceğiz ama… Mehmet Gürel’in artık tabiri caizse “Yerim dar” diyerek sığınacak bir bahanesi de yok, kalmadı gibi… onu söylemiş olayım.

Yani Mehmet Gürel bu saatten sonra ne yapıp edip CHP’yi Yalova’da başarıdan başarıya koşturacak ve nihayetinde siyasi hedefine de ulaşacak, ulaşmak zorunda… eğer bunu başaramazsa bu artık kendi siyasi beceriksizliği olacak diye düşünüyorum.

Hee… bu kolay bir iş mi?

Tabii ki değil!

Ama siyaset zaten iddia işidir.

Ve Mehmet Gürel’de İl Başkanı olarak “Ben yaparım ederim, bu işi başarırım…” şeklinde iddiasını ortaya koymuştur diye düşünüyorum.

Her şeyden önce birlik beraberliği sağlaması lazım Mehmet Gürel’in…

Ki bakıldığında… Yalova Belediyesi’nde istifa eden CHP’li Meclis Üyeleri oldu ve Mehmet Gürel bunun önüne geçebildi mi?

Hayır!

İşte Yalova Milletvekili Özcan Özel CHP’den istifa etti ve CHP’nin artık Yalova’da milletvekili kalmadı!

Mehmet Gürel bu istifanın önüne geçebildi mi?

Hayır!

CHP Yalova İl Başkanlığı koltuğuna oturalı hayli zaman geçmesine rağmen hala partili bazı belediye başkanlarını ziyaret edemeyen veya görüşemeyen Mehmet Gürel, CHP’yi Yalova’da nasıl toparlayacak, birlik beraberliği nasıl sağlayacak açıkçası bu konuda şüphelerim var, yok değil!

Ve dahası ben şu an CHP’yi Yalova’da adeta paramparça bir yapıda gördüğümü ifade etmek isterim.

Sahi Mehmet Gürel Koru Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Kamil Yaman’la görüştü mü? Kendisini Belediye de ziyaret etti mi acaba?

Yoksa iki başkan hala görüşemediler mi?

Görüştülerse bu CHP adına memnuniyet verici bir gelişmedir.

Ama bu görüşme hala olmadıysa…

Kendi belediye başkanıyla küs olan ve görüşmeyen bir il başkanı ilde partisini nasıl çekip çevirir ve birlik beraberliği sağlayarak seçimlerde başarıdan başarıya koşturur… dediğim gibi bu konuda şüphelerim var!

Biraz bekleyelim ve izleyelim bakalım neler olacak görelim.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni