Seçimi nasıl kazandığınızda nasıl kaybettiğinizde önemlidir çünkü bu durum ileri de olabileceklerle ilgili işaretler verir!

Mesela…

Eğer Avni Kurt 2019 Yerel seçimlerini 16 oy farkıyla değil de 500 oy farkıyla kaybetseydi bir daha aday olabilir miydi? CHP, 500 oy fark yemiş Avni Kurt’u 5 sene sonra yeniden Belediye Başkan adayı yapar mıydı?

Hayır yapmazdı ve büyük ihtimalle Avni Kurt şu an siyasi mevta olmuştu!

Evet Avni Kurt önceki seçimleri 16 oy farkla üstelik itirazların yapıldığı tartışılan bir seçimle kaybettiği için hani tabiri caizse kazanan kadar başarılı bir sonuç aldığı için bu seçimlerde yine aday olma fırsatı yakalayıp bugün daha önce oturduğu koltuğa yine oturma fırsatı buldu!

İşte seçimi nasıl kazandığınızda nasıl kaybettiğinizde önemlidir.

Peki Avni Kurt ne yapar?

Önce şu durum tespitini yaparak başlamak isabetli olur…

Malum 5 senedir iktidar belediyesi olmasına rağmen Çınarcık Belediyesi bu son 5 yılda kifayetsiz ve iş bilmez yönetim sayesinde bırakın şunu bunu yapmayı düzenli işçi maaşı bile ödeyemez bir halde çok zor günler geçirdi!

Hatırlamakta fayda var ki; Bakın Vefa Salman’da görev yaptığı dönem içinde Yalova Belediyesi’ni adeta batık hale getirmişti ama buna rağmen işçi maaşlarını tıkır tıkır ödemişti!

Çınarcık’ta son 5 yılda neler yaşandığını veya Çınarcık’ın son 5 yılda nasıl yönetildiğini anlayın yani…

Evet bu son beş yıl Çınarcık için resmen kayıp 5 yıl oldu ne yazık ki…

Hayır bir de milletin aklıyla dalga geçiyorlardı… ki en kötüsü de buydu…

Ortada hiç bir şey yok düzenli işçi maaşları bile ödenemiyor ama bir bakıyorsun birileri çıkmış “BÜYÜK BAŞKAN, EFSANE BAŞKAN, YOLUN YOLUMUZ, YÜRÜ BE…” falan diye sosyal medyada falan çığlıklar atıp hani milletin aklıyla dalga geçmeye çalışıp milleti enayi yerine koymaya çalışıyorlardı ya… en kötüsü de buydu bence… Çünkü milletin gerçeklerden kopması veya milleti gerçeklerden kopmaya sürüklemek bir toplum için hayra alamet değildir yani… Allah’tan millet çok geç olmadan gerçeklerin farkına vardı ve gerekeni yaptı!

Eee bu asil millet böyledir zaten… Üç beş çıkarcı şakşakçının, üç beş çıkarcı yalakanın veya üç beş kraldan fazla kralcının gazıyla bu asil milleti kandırmak zordur…

Hee belki bir defa kandırırsın ama sonra milletin tokadını öyle bir yersin ki… Sonrası malum… Kendini kaybedip ne yapacağını şaşırır hale gelir insan hafazanallah…

Neyse bitti gitti…

Geçmişe takılıp kalmak iyi değildir ve kimseye bir fayda getirmez.

Yapılacak en doğru iş; Geçmişten ders alıp önüne bakmaktır.

Hadi bizde öyle yapıp önümüze bakalım…

Evet Avni Kurt, düzenli işçi maaşı bile ödeyemez haldeki Çınarcık Belediyesi’ni içine düştüğü durumdan kurtarabilecek mi? Kurtarabilir mi?

Ben burada çıkıp “Avni Kurt şunu yapar, bunu yapar veya belediyeyi şöyle iyi yönetir, böyle iyi yönetir…” minvalinde öngörülerde bulunursam hem kendimi bağlamış olurum hem de bu benim muhalif yapıma ters olur…

Malumunuz benim kendi kulvarımda işim, milletten bir süreliğine alınan yetkilerle milletin kaynaklarını bütçe adı altında yönetip tasarruflarda bulunanları pohpohlamak değil aksine bu kaynakların doğru kullanılıp kullanılmadığının peşine düşmektir ve varsa olumsuz bir şey bunu ortaya çıkarmaktır.

Hee yeri gelmişken şunu da belirtmek isterim ki… Çınarcık benim ikamet ettiğim yer olduğu için ayrı bir hassasiyetim de vardır hep Çınarcık’a… Mesela şerefi işportaya düşmüş iftiracılar bunu bilmezler ama ben hayatımda Çınarcık Belediyesi’nden ilan vesaire adı altında tek kuruş ödeme almış değilim… Evet ne Avni Kurt döneminde ne de geçen AK Parti döneminde tek kuruş para almadım Çınarcık Belediyesi’nden ve bunu tamamen kendi inisiyatifimle yaptım… Yani istesem alırdım ama belediye genelde mali açıdan sıkıntıdaydı ya… Hani kıyamadım bir bakıma içime sinmedi bir türlü ondan yani başka bir sebebi yok.

Evet ben hayatımda yaşadığım yer olan Çınarcık’ta Çınarcık Belediyesi’nden ne başkanlardan ne de başka diğer yöneticilerden olmak üzere kimseden direk veya dolaylı yoldan bir talebim olmadı.

Ama ben bu hassasiyet içindeyken hayatlarında Çınarcık’a faydalı tek bir iş yapmayan bazı asalaklar ne yaptı? Geldiler 2 liralık işi 3 liraya 4 liraya yaptılar ve Çınarcık’ın emanetine sözde sahip çıkan birileri de buna göz yumdu!

Dedim ya… Şerefi işportaya düşmüş iftiracılar bunu bilmezler ama gerçek budur.

Evet meseleye dönecek olursak…

Ben burada çıkıp “Avni Kurt şunu yapar, bunu yapar veya belediyeyi şöyle iyi yönetir, böyle iyi yönetir…” minvalinde sözler edersem hem kendimi bağlamış olurum hem de bu benim muhalif yapıma ters olur ayrıca yanlış anlaşılabilir…

Ama size bazı yaşanmış gerçekleri hatırlatıp buradan yola çıkarak öngörülerde bulunabilirim ki zaten bu hep yaptığım şeydir.

Hadi hatırlayalım…

2014 yılında Avni Kurt Çınarcık Belediyesi’nin başına geldiğinde belediye ne haldeydi?

Ne yazık ki adeta batık ve itibarsız bir haldeydi aynı bugün olduğu gibi…

Peki Avni Kurt o dönem ne yaptı?

O adeta batık ve itibarsız haldeki Çınarcık Belediyesi’ni aldı ve adeta düzlüğe çıkarmayı ve itibarlı hale getirmeyi başardı Avni Kurt.

Bakın Avni Kurt hiç hata yapmadı demiyorum aman yanlış anlaşılmasın!

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, AK Partililerin elinde siyasi rehinedir! Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, AK Partililerin elinde siyasi rehinedir!

Elbette bazı hatalar yaptı o dönem Avni Kurt ve zaten bende o dönem bu hatalar yüzünden eleştiri anlamında gereken neyse yapmıştım… ki bu bilinen bir gerçektir.

Hatırlasanıza… İstanbul’un inşaat artıklarıyla yapılıyor diye nasıl da haber ve yorumlarımla defalarca durdurmuştum milyonluk sahil dolgu projesini değil mi…

Hani rantçıların elinden yeşil alanları nasıl da kurtarmıştım değil mi… Hani Karpuzdere’de şimdi park olan ve üzerinde çocukların oyun, gençlerin ise spor yaptığı yer…

En gurur duyduğum işlerden biridir bu… Ne zaman yanından geçsem hala gururlanırım ama niye bunun gibi gururlanacağım millete faydalı işlerin sayısını arttıramadım diye bir yanımda hayıflanır yani…

Hee şunu söyleyeyim de kimsenin hakkını da yemiş olmayayım veya bir yanlış anlaşılma olmasın…

Ben buraya mahallelinin bana yaptığı ihbar üzerine kalemimle müdahale edince Avni Başkan hiç direnmedi… Hani bir inşaat firması kafasına göre yeşil alanı çevirmişti ve bende kalemimle buraya müdahale edince Avni Kurt rantçılardan yana olmadı aksine gereken talimatları ivedilikle vermişti zaten bende bunu da hemen duyurmuştum.

Devam edelim…

Evet Avni Kurt o dönem hatalar yaptı ama daha çıraklık dönemiydi…

Çıraklık dönemi olmasına rağmen Avni Kurt bazı hatalar yaptı ama yönetimsel anlamda ciddi bir başarı gösterip dediğim gibi batık ve itibarsız bir halde devraldığı Çınarcık Belediyesi’ni adeta düzlüğe çıkarmayı başarmıştı.

Hülasa…

Avni Kurt edindiği tecrübesiyle daha önce yaptığı gibi bunu yine başarabilir diye düşünüyorum.

Temennim de bu yöndedir aksi zaten düşünülemez.

Hepimiz yaşadığımız yerler güzelleşsin, kalkınsın, yaşadığımız yerlerde halk hak ettiği belediyecilik hizmetlerini alsın isteriz değil mi…

Evet kıymetli okurlar, değerli dostlar…

Çınarcık’ta Avni Kurt, 16 oyla gitti, 1500 farkla geri geldi…

İnşallah Avni Kurt kalfalık döneminde Çınarcık Belediyesi’ni düzlüğe çıkarmayı yine başarır ve bizi yanıltmaz…

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni