Adnan Dağ: Esnaf krediye ulaşamıyor

Yalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Adnan Dağ, esnafın kredilere ulaşamadığını belirterek siyasilerden konunun takipçisi olmalarını istedi.

Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ı ziyaret edip konuşan Başkan Adnan Dağ,"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘esnafa müjde’ dedi evet esnaf buna sevindi ama esnaf krediye ulaşamıyor." dedi.

Yalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Adnan Dağ şöyle konuştu;

"Kredi Kefalet Kooperatifi teminat getir diyor. 500 bin lira kredi kullanacaksın 2-3 trilyonluk teminat getiriyorsun. Bu sefer sana diyor ki 2 tane kefil getir. Şu zamanda babası oğluna dahil kefil olmazken adam onları da buluyor. Şu sıkıntılı zamanda kefilde buluyor ve getiriyor dosyayı içeriye sunuyor. Bu sefer dosyayı 3 ay 4 ay içeride tutuyorlar. Niye bekletiyorsunuz diye sorduğunda dosyalar birikiyor falan diyorlar. Teknoloji çağındayız bütün bilgilere hemen ulaşmak mümkün bu devirde. Veriyorlar 5 ay sonraya da 5 ay sonra bu esnaf ölecek mi kalacak mı belli mi? İşi zaten bozuk esnafın belki bu süre içinde dükkanını kapatmak zorunda kalacak esnaf, ne anlamı kaldı ki ben krediye ulaşamadıktan sonra. Esnaf bu konudan çok rahatsız. Esnaf Kefaletin açılımı nedir? Kefil diyor kefil... Pandemi de darbe görmeyen esnaf var mı? Yok. Ama kırmızı çizgi yiyebilir çünkü pandemi döneminde belki çeki yazıldı belki senedini ödeyemedi. Sen esnaf kefaletsin, esnafa kefil olacaksın. Kefil olacaksın kullandıracaksın teminatı var. Adam 2 trilyon teminatını 500 bin lira için yakar mı? Yakmaz. Ne yapalım bu adamı gömelim mi? Bu adama krediyi kullandıracaksın. Siyasiler bu sorunun üstüne bastıracak. Açıklama yapan kişi kim? Sayın Cumhurbaşkanımız. Bunun peşinden kimlerin koşması gerekli illerde? İl başkanları, milletvekilleri. Yani il başkanları, milletvekilleri Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamanın takipçisi olmazsa bunun takipçisi kim olacak? Ben mi olacağım? Onun için ildeki idarecilerden ricam bu işin takipçisi olsunlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.