AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Revizyon Gazetesi ve Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'a konuştu ve Çınarcık Sahil Dolgu Projesi'nin ihalesinin yapıldığını ve sözleşmesinin de imzalandığını söyledi.

Hakan Korkmaz'ın sorularını yanıtlayan Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, şöyle konuştu:


"Daha önceki yıllarda planlanmış, bizde bunu bakanlığımıza taşıdık. Çevre ÇED raporları falan hazırlanan, gündemde olan projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ihale etti. Bakanlık ihaleyi yapmış. Sözleşmeyi de imzalamışlar. Bize de bildirdiler. Bakanlıktaki ilgili Genel Müdür arayıp bana bilgi verdi. Ulaştırma Altyapı Bakanlığı burada Çınarcık’ta bu dolguyu yapacak ve belediyemize teslim edecek. 2. Etapta da bizim belediye başkanımız Numan Soyer’le planladığımız orada hani spor alanları, insanların oturacakları, sohbet edecekleri böyle hem bir spor hem bir park, hani sosyal donatı diye tabir ediliyor ya... bu projeyi Çınarcık’ımıza kazandırmak istiyoruz.
Ankara’da takibini yapıp, 2020 merkezi yönetim bütçesine Çınarcık Sahil Dolgu Projesi’ni aldırdık. İhalesi yapıldı ve 1 yıl içerisinde dolgu işi bitecek. Sonrasında da dediğim gibi biz belediye başkanımızla yine böyle yürüteceğiz.
Mesela şöyle bir planımız var. Dolgu alanının üstünde yapılması planlanan spor alanları için Gençlik ve Spor Bakanımızla konuştuk. O muhtemelen olabilir. 2021 planına, bunun inşaatı 1 yıl sürecek ya... onu aldırıp spor alanları ile ilgili bir şey yapabiliriz. Yine Çevre ve Şehircilikle de hani ikinci kısma vakit olduğu için düşünüyoruz nasıl böyle efektif kullanırız diye. Ama tematik olarak spor, park, rekreasyon, sosyal donatı alanları olacak projede. Bizim derdimiz Çınarcık’ı güzelleştirelim. Marmara’nın İncisi olması vizyonumuzu taçlandıralım istiyoruz."