Avni Kurt'tan Numan Soyer'e önemli çağrı

Özel Haber... Çınarcık eski Belediye Başkanı AK Parti’li Murat Erdoğan hakkında belediyeye ait arsa satışlarıyla ilgili yürütülen soruşturmanın davaya dönmesi ve Murat Erdoğan ve bazı belediye yönetici ve çalışanların hakim karşısına çıkacak olmasıyla ilgili Çınarcık eski Belediye Başkanı Avni Kurt, önemli açıklamalarda bulundu.

Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ın sorularını yanıtlayan Avni Kurt, son yerel seçimlerde 16 oy farkla ve itirazların yaşandığı bir seçimle koltuğunu devrettiği AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’e konuyla ilgili önemli bir çağrıda yaptı.

İşte Hakan Korkmaz’ın sorularını cevaplayan  Çınarcık eski Belediye Başkanı Avni Kurt’un, Numan Soyer’e yaptığı önemli çağrı ve değerlendirmeleri...

 Hakan Korkmaz- Sayın Başkan, siz göreve gelmeden önce seçim vaatleriniz arasındaydı belediye arsalarının satışlarıyla ilgili konu. İşte “Bunun hesabını soracağız, değerinin altında satılan arsaları belediyemize, Çınarcık’ımıza geri kazandıracağız...” şeklinde sizin vaatleriniz, açıklamalarınız olmuştu. Gelinen noktada geçtiğimiz günlerde bizim ilk kez kamuoyuna duyurduğumuz bir gelişme oldu ve bu arsa satışlarıyla ilgili 3 senedir devam eden soruşturma davaya dönüştü. Çınarcık eski Belediye Başkanı Murat Erdoğan ve bazı belediye yönetici ve çalışanları hakim karşısına çıkacaklar. Bu konudaki değerlendirmelerinizi kamuoyuda merak eder diye düşündük ve size sormak istedik. Nasıl değerlendiriyorsunuz gelinen süreci Sayın Başkan?

Avni Kurt- Çok teşekkür ediyorum Hakan’cım öncelikle şunu belirteyim, sonucun bu şekilde olacağını tahmin ediyordum, çünkü neden? Orada gerçekten hatalı bir satış vardı, hatalı derken Çınarcık Belediyesi, belediyeler arsa satabilir, arsada alabilir fakat karşılığındaki rakamların doğru olması gerekiyor. Zaten tahminlerime göre sonuç onu gösterecek; fiyat belirlenmesindeki en büyük sebep arkadaşların bulunduğu çalışma ortamı yani encümendeki arkadaşlar takdir komisyonundaki arkadaşların... oradaki arkadaşların ben hepsinin suçlu olduklarına da inanmıyorum, suç derken yani doğru fiyat belirlemek çok önemliydi. Demek ki çok iyi çalışmamışlar, iyi araştırmamışlar veya başka şeyler düşünmüşler. Ben 2014 seçimlerine girdiğimde zaten bu satışlar artık ayyuka çıkmıştı. 100’ün üzerinde satış olduğunu biliyorduk. Halk bunu biliyordu zaten. Bende seçim vaatlerimde bunun hesabını soracağımı ve Çınarcık Belediyesi’nin mutlak ve mutlak hak ettiği bu paraları alması gerektiğini söylemiştim. Bununla ilgili de 2015 yılında göreve geldikten sonra hazırlıklarımızı yapmıştık işte öncelikle  satışların nasıl olduğuyla ilgili. Ben hem bir vatandaş olarak hem de belediye başkanlığı koltuğunda oturan seçilmiş bir belediye başkanı olarak baktığımda zaten bazı şeyleri görmüştüm. Neden? Çünkü özellikle satışların hep aynı kişiler üzerinde döndüğünü görmüştüm ama son çıkan sonuçta onlar satışlarla ilgili bir şey olmadığını fakat sadece yasal olarak bir yanlışlık olduğuna karar verilmiş. Doğrudur bizim hukuka saygımız sonsuz ama şu bir gerçek Çınarcık Belediyesi normal şartlarda hazinesi demiştim ben buna... Çınarcık Belediyesi hazinesinin belli bir kısmını kaybetmiştir. 600 dönüm yerini satıştan, çok düşük bir parayla o günkü toplam belediyeye giren parayla 4 ila 5 milyon arası bir para. 600 dönüm düşünün... metrekaresi 1 liraya bile gelmiyor. Yani bunlar çok önemli rakamlar. Ama benim o günkü gerçek hesaplamalarıma göre 50-60 milyonun üzerindeydi. Yani Çınarcık Belediyesi kaybetmiştir. İnşallah bu dava sonuçlandığında Çınarcık Belediyesi kazanmış olacaktır. Yapan karşılığını bulur ben her zaman söyledim. Eğer bir usulsüzlük varsa mutlaka hukuk bunu çıkartacaktır. Sonuçta bu da olmuştur. Bundan sonra artık ne olacak onun da yakın takipçisi olacağız. Bu arada size de basın olarak  sizde bunu ilk haber yapan gazetesiniz. Sonuçta vatandaşımızı bilgilendiriyorsunuz. Vatandaşımızın doğruyu bilmek en doğal hakkı. Bunu sizin sayenizde öğreniyor. Siz bunu duyurunca haber çok çabuk yayılmış ve insanlar beni aradı, inanın çok kişi aradı ve tebrik edenler oldu açık ve net söylüyorum ben yapmış olduğumuz mücadelenin karşılıksız kalmadığını, kalmayacağını söyledim. Ben inanıyorum inşallah sonuç ne gösterecek yakın sürede belli olur ama kazanan Çınarcık halkı olsun ben başka bir şey söylemiyorum.

Bir diğer husus yargının vereceği karara göre zararların tazmini konusu var bu da önemli. İşte yargının vereceği karara göre tekrar bir dava konusu olabilir kamunun zararlarının tahsil edilmesiyle ilgili. Yakın çevrelerindeki birinci ikinci derece akrabalarına mal kaçırımı, para transferi bunların araştırılması gerekiyor. Şunu da söylemek isterim ki burası gerçekten çok önemli. Şu andaki mevcut Belediye Başkanı Numan Soyer’in bu konunun takipçisi olmasını istiyorum. Benim kendisinden bu görevi bir önceki dönem yapmış biri olarak tek isteğim Numan Soyer’in bu işi bırakmaması ve takip etmesidir. Kendilerine çok büyük bir görev düşüyor. Eğer burada siyaseten adam ayrıştırma veya kayırma yaparlarsa, partizanlık yaparlarsa sonuçta bu AK Parti’li bir arkadaş ve AK Parti’li bir belediye başkanı ama böyle bir tutum içine girilirse karşılığını da ilerleyen zamanlarda mutlaka görecektir o yüzden kendisine çok büyük bir görev düşüyor ve bu görevi yapsın.

Hakan Korkmaz- Sayın Başkan, bu konuyla ilgili görüşlerinizi aldık, teşekkür ediyorum. Tabii siyasi çalışmalarınızla ilgili bazı haberlerde var. Bunlarla ilgili de ilerleyen dönemlerde görüşlerinizi alıp okurlarımıza duyurmak isteriz. Görüşmek dileğiyle.

Avni Kurt- Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle iyi yayınlar diliyorum.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.