BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇTİĞİMİZDEN BERİ DOĞALGAZ 5 KEZ ZAM YEDİ!
Sözcü ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, “Başkanlık sistemi hız demekti. Seçim bitti. Ülkenin yönetim sistemi değişti. Kıyıda köşede kalmış ne kadar yetki varsa kendisine devredildi. Başkanlık sistemine geçtiğimizden beri doğalgaz 5 kez zam yedi! Nasıl? Gelen faturalar hoşunuza gitti mi?” diye sordu.

Muratoğlu yazısında şu dikkat çeken ifadeleri kullandı;


“Size şöyle anlatayım; Dünyada doğalgaz fiyatları şu anda 1990’lar seviyesinde... 2005 yılı fiyatlarının 7’de birinde... Son 1.5 yılda tam 2.5 kat düştü. Doğalgaz fiyatı yüksek oranlı artan tek ülke, Türkiye! Kötü yönettiğin belli olmasın diye sayılarla oynarsın, suni olarak baskılarsın, hesaplama yöntemlerini değiştirir öyle yayınlarsın. Sonrasında geldiğimiz yer burası... Her şey daha pahalı... Faturaları zor ödüyorsunuz. Umurunda mı sanıyorsunuz? Saraylarda yaşıyor. O sarayların parasını kim ödüyor? Bu faturalar boşuna gelmiyor!
Ne hale geldi ülke? Doğalgaz bile lükse girdi. O derece… Hava sıcaklığının düşmesine rağmen abone sayısı artarken doğalgaz tüketimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17 azaldı. Başka ısınma yöntemi bulunmadı, vatandaş kemeri sıktı. Millet takır takır kombileri kapatıp donarken, devleti yönetenler harcamalarını hiç kısmayacak mı?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.